Základní škola u sv. Štěpána má novou počítačovou učebnu

Starostka městské části Praha 2 Jana Černochová a místostarosta Jan Kolář dnes symbolicky otevřeli nově zrekonstruovanou počítačovou učebnu v Základní škole u sv. Štěpána.


Akce se uskutečnila v rámci programu „Dvojka digitální“, kterým radnice pomáhá školám v oblasti IT s důrazem na využití moderních technologií ve vzdělávacím procesu.

 „Většina škol zřizovaných naší městskou částí nové vybavení obdržela už během prázdnin. Jsem moc ráda, že žáci i učitelé získali úplně novou počítačovou učebnu s dostatečnou kapacitou a v neposlední řadě i spolehlivé zázemí pro další využití výpočetní techniky. Při osobní návštěvě školy jsem viděla, že děti jsou z počítačové učebny naprosto nadšené,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová při symbolickém otevření nové učebny.
„Z hlediska IT se při rekonstrukci učebny v základní škole ve Štěpánské ulici jednalo o nejkomplexnější dodávku z celého programu. Zahrnovala rekonstrukci počítačové učebny a uzlového bodu školní počítačové sítě, dodávku interaktivní tabule s výukovým softwarem a řídícího serveru pro provoz počítačových aplikací. Mám velikou radost, že se podařilo projekt dotáhnout do  konce,“ dodal Jan Kolář, místostarosta Prahy 2 pro oblast informatiky.

Celkové náklady na realizaci projektu nové PC učebna v Základní škole u sv. Štěpána byly vyčísleny na více než 900 tisíc korun.

Desítka základních škol v Praze 2  se začátkem nového školního roku získala dle vlastního výběru novou výpočetní techniku nebo vylepšenou IT infrastrukturu. Nejčastějším požadavkem bylo pořízení nových stolních počítačových sestav, mobilních učeben, interaktivních výukových panelů a v neposlední řadě i úpravy a posílení síťové infrastruktury.

Do programu „Dvojka digitální“ městská část Praha 2 investovala 7 milionů korun.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy