Zoo Praha v neděli rozsvítí vánoční strom a představí plánovanou expozici Arktidy

V neděli 28. listopadu pražská zoo rozsvítí svůj vánoční strom za přítomnosti vzácných hostů – herců Marka Adamczyka, Patrika Děrgela a Anny Fialové.


I letos budou návštěvníci moci obdivovat vzrostlou kavkazskou jedli a betlém, do kterého letos přibyly dvě figury ledních medvědů odkazující na plánovaný expoziční celek Arktidy, jehož model si návštěvníci budou moci rovněž prohlédnout.

Adventní neděli zahájí ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a náměstek primátora hl. m. Prahy Petr Hlubuček představením plánované expozice pro lední medvědy, jejímž záměrem je vytvoření nezbytných podmínek k udržení chovu těchto šelem v Zoo Praha. Představení modelu začne v 14:30 na Veselovského louce v dolní části zoo, kde bude vystaven po celé odpoledne.

Návštěvníci mohou ke stromu dojít vánočně nasvícenou cestou v průvodu, který vyjde od Vzdělávacího centra po skončení přednášky kurátora savců Pavla Brandla o plánované expozici Arktidy. Současně bude poblíž vánočního stromu otevřen prodejní stánek s oblíbenými vánočními štěstíčky a ozdobami. Ti, kdo přijdou do zoo po 15:30, navíc zaplatí za vstup pouhou jednu korunu.

Harmonogram:

  • 11:30 Odhalení morového sloupu poblíž výběhu bizonů v horní části zoo

  • 12.30 Setkání zájemců o diskuzi k historii morového sloupu v Zoo Praha (v zasedací místnosti)

  • 14:30 Představení modelu expozičního celku Arktidy na Veselovského louce za přítomnosti ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka a náměstka primátora hl. m. Prahy Petra Hlubučka

  • 15:00 Přednáška* kurátora savců Pavla Brandla s názvem Vstříc Arktidě v Zoo Praha ve Vzdělávacím centru

  • 16:30 Průvod ke stromečku vychází od Vzdělávacího centra

  • 16:50 Program u vánočního stromu zahájí vystoupení dětského pěveckého sboru Osmikvítek

  • 17:20 Rozsvícení vánočního stromečku

Doprovodný program:

  • 10:30 – 15:00 Ukázky výroby skleněných figurek firmy Urbanglass u Vzdělávacího centra

  • 11:00 – 15:00 Tradiční adventní dílny zaměřené na výrobu vlastních adventních věnců a vánočních dekorací ve Vzdělávacím centru

* Důležité upozornění:

Ve smyslu mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví z 20. 11. 2021 č. j. MZDR 14601/2021-28/MIN/KAN musejí všichni účastníci akce prokázat bezinfekčnost, a to potvrzením o dokončeném očkování, kdy od očkování uplynulo alespoň 14 dnů, nebo potvrzením o prodělaném onemocnění covid v uplynulých 180 dnech. Děti ve věku od 12 do 18 let prokazují bezinfekčnost také negativním výsledkem PCR testu ne staršího 72 hodin. Povinnost prokazovat bezinfekčnost se nevztahuje na děti do 12 let. Všichni účastníci musejí mít respirátor, děti do 15 let mohou mít pouze roušku. Tato povinnost se nevztahuje na přednášejícího.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy