3 pětihvězdičkové hotely v Praze, kde se ubytovávají i zahraniční celebrity

Zajímá vás, kde v Praze se rády ubytovávají celebrity? Tohle je seznam hotelů, kde je možné, na nějakou hvězdu světového rázu, narazit.


The Grand Mark Prague

Historie pražského pětihvězdičkového hotelu The Grand Mark Prague sahá do 15. století. Budovu, kterou známe dnes, dříve tvořily dva měšťanské domy, které byly proměněny v barokní palác, který si oblíbila šlechta. Poslední rekonstrukce zde proběhla v roce 2008 a během těchto prací byla objevena freska z 18. století, kterou se podařilo zachovat. Spolu se starším hotelovým obloukovým vstupem patří dokonce do národního památkového dědictví. Další jedinečností na tomto hotelu je historická fontána, jejíž kořeny sahají dokonce až do 16. století.

Uvnitř tohoto pětihvězdičkového hotelu můžete obdivovat krásné zlato bronzové sochy, které má na svědomí slovenský umělec Petr Nižňanský.Na některé sochy může obyvatel hotelu narazit i v některém z pokojů. V hotelu lze navštívit restauraci Le Grill, ve které můžete obdivovat poutavý interiér, jenž je kombinací moderny a baroky. Za tímto designem stojí dokonce britský architekt Ian Brian.

Pokud by se chtěl člověk odreagovat a nabrat síly, k dispozici mu jsou luxusní Spa & Beauty, kde zregenerujete nejen své tělo, ale i mysl. Můžete zde navštívit různé lázeňské a kosmetické procedury, saunu, parní lázeň nebo dokonce vířivku. Díky těmto možnostem hotel patří mezi nejlepší wellness hotely v ČR.

Hotel The Grand Mark Prague je nejlepší hotel v Praze, ve kterém bydlel francouzský herec Jean Reno, Gérard Depardieu, Woody Allen nebo zpěvačka Beyoncé a další.

Hotel Savoy

Další z oblíbených destinací celebrit je pětihvězdičkový Hotel Savoy, který v sobě ukrývá kouzlo starých časů s luxusem dneška. Hotel se nachází v diplomatické čtvrti Prahy, jen pár kroků od historických památek, jako je Pražský hrad, Loreta, Strahovský klášter a Petřín. Centrum města je snadno dostupné během několika minut tramvají č. 22, která staví přímo před hotelem. Po prohlídce památek můžete ochutnat tradiční českou kuchyni v jedinečných interiérech restaurace Hradčany, dát si drink v Lobby baru, využít služeb hotelového Relax centra nebo si zahrát šachy v útulné knihovně.

Hotel Savoy
není jen krásná historická budova v Keplerově ulici otevřená široké veřejnosti již od roku 1911. Hotel Savoy své návštěvníky láká nejen kavárnou, ale restaurací nebo biografem. Savoy se po celém světě proslavil také díky česko-kanadské sochařce Ley Vivot, která vytvořila vstupní schodiště.

V hotelu se v minulosti ubytoval oblíbený skotský herec Sean Connery, italská herečka a bývalá modelka Ornela Mutti, zpěvák David Bowie spolu s dědečkem punku Iggym Popem.

Hotel InterContinental Prague

Hotel InterContinental Prague je luxusní hotel v centru hlavního města. V budově se nachází Restaurace Zlatá Praha, která spolu s venkovní terasou, leží v devátém patře hotelu. Historie hotelu sahá do let šedesátých. Výstavba budovy zde probíhala v letech 1968 - 1974 na základě projektu ateliéru Epsilon. Na tomto projektu se podíleli architekti Karel Filsak, Karel Bubeníček a Jaroslav Švec.

Pokud by vás zajímalo, kde se v centru Prahy vzala tak velká parcela, může za ní exploze bomby během 2. světové války, která zde zdemolovala několik domů. Pokud by vás zajímalo, ve kterém stylu je hotel postaven, jedná se o brutalismus, který spolu s minimalismem a modernismem je architektonický styl, jež dbá na opakování a pravidelnost. Hotel InterContinental vám nabídne 375 luxusních pokojů, prezidentské apartmá, restaurace, ale také Fitness klub.

V hotelu se ubytovávají celebrity už od osmdesátých let. Bydlel zde muzikant Ray Charles, americký prezident Richard Nixon, Meryl Streep, Luciano Pavarotti, Phil Collins, Michael Jackson nebo dokonce i Daniel Radcliffe, představil Harryho Pottera, který Prahu navštěvuje inkognito.

Zdroj obrázku: pixabay.com/charles-bridge-5039256/

Autor: RegionPraha Článek může obsahovat komerční sdělení.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy