5 hvězdiček pro nový elektrický Cupra Born

Model CUPRA Born, první 100% elektromobil značky, který nabízí emocionální design a spontánní sportovní výkony, navázal 5hvězdičkovým hodnocením bezpečnosti na skvělé výsledky ostatních modelů společnosti v testech bezpečnosti realizované nezávislou organizací Euro NCAP.


Pro model CUPRA Born je to významný úspěch. Elektromobil se tak zařadil po bok dalších pětihvězdičkových modelů, CUPRA Formentor a CUPRA Leon. Výsledky aktuálních testů potvrzují, že značka CUPRA dodává svým zákazníkům vozidla, která kombinují sportovní výkony a provozní vlastnosti odpovídající současným požadavkům s maximální úrovní bezpečnosti. Tentokrát však ve 100% elektrickém modelu.

„CUPRA nejenže přináší emoce do elektrického světa, ale také nejvyšší bezpečnostní standardy na trhu,“ řekl Dr. Werner Tietz, člen představenstva odpovědný za výzkum a vývoj značky CUPRA. „Naše zaměření na bezpečnost jsme potvrdili již dříve s modely CUPRA Formentor a CUPRA Leon a nyní na tyto úspěchy navazuje 5hvězdičkové hodnocení modelu CUPRA Born.“

Široká nabídka bezpečnostních systémů

K úspěchu modelu CUPRA Born přispěla široká nabídka bezpečnostních systémů.

Mezi ně patří systém autonomního nouzového brzdění, rozpoznávání dopravních značek, asistent pro částečně automatizovanou jízdu (Travel Assist), asistent pro ovládání světlometů (Light Assist) a přednárazový bezpečnostní asistent (Pre-Crash Assist). Bezpečnostní výbava navíc zahrnuje sedm airbagů včetně sériově dodávaného centrálního bočního airbagu vpředu a asistenta pro prevenci čelních kolizí (Front Assist) s detekcí vozidel, chodců a cyklistů, asistentem pro řízení v nouzových situacích (Emergency Steering Assist) a asistentem pro průjezd křižovatkou (Junction Assist). CUPRA Born disponuje rovněž asistentem pro jízdu v jízdním pruhu (Lane Assist) a systémem nouzového volání (e-Call). Z tohoto výčtu je zřejmé, že CUPRA Born patří na trhu mezi vozidla s nejvyšší úrovní bezpečnosti, což potvrzují i výsledky testů podle nejnovější, ještě přísnější metodiky organizace Euro NCAP.

Systém Front Assist kromě detekce vozidel, chodců a cyklistů zahrnuje také asistenční funkce pro řízení v nouzových situacích (Emergency Steering Assist) a pro průjezd křižovatkou (Junction Assist). Systém Emergency Steering Assist cíleně zasahuje do řízení a brzdové soustavy, aby optimalizoval trajektorii jízdy během vyhýbacího manévru.

CUPRA Born patří mezi nejbezpečnější vozy na trhu

Výsledky testů bezpečnosti modelu CUPRA Born v jednotlivých oblastech – ochrana dospělých cestujících 93 %, ochrana dětí 89 %, ochrana zranitelných účastníků silničního provozu 73 % a bezpečnostní asistenční systémy 80 % – ukazují, že k vynikajícímu celkovému hodnocení přispěla široká škála vyspělých bezpečnostních systémů.

Značka CUPRA tvrdě pracuje na tom, aby její modely dosahovaly i nadále nejvyššího hodnocení navzdory pokračujícímu zpřísňování testů organizace Euro NCAP. Skutečnost, že se elektromobil CUPRA Born zařadil se svým 5hvězdičkovým hodnocením po bok modelů CUPRA Formentor a CUPRA Leon, dokládá úsilí značky CUPRA dodávat svým zákazníkům vozidla s nejvyšší možnou úrovní bezpečnosti.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy