6 důvodů, proč zajistit profesionální úklid vaší firmy: znáte pražské úklidové firmy?

Začínáte podnikat, rozjíždíte firmu nebo už pod sebou dokonce zaměstnance máte? V tom případě byste měli vědět, že úklid je důležitým prvkem pro vytvoření čistého a příjemného pracovního prostředí pro vaše zaměstnance a zákazníky. Pro většinu lidí není úklid příliš příjemná činnost, ale ani ve firmě se bez něj neobejdete.


Na úklid si můžete sehnat interní zaměstnance, kteří budou za úklid zodpovědní. Můžete si také najmout externí pracovníky, kteří budou na úklid pravidelně docházet. Třetí možností, kterou v tomto článku více rozebereme, je využití služeb profesionálních úklidových firem.

Věděli jste, že i čisté prostředí může vašim zaměstnancům pomoci k vyšší produktivitě? Podívejte se na další způsoby, jak zvýšit produktu v práci a zamezit prokrastinaci.

6 důvodů proč zvolit profesionální úklidovou firmu

Proč zvolit profesionální úklid firmy? Podívejte se společně s námi na 6 důvodů, proč zvolit profesionální úklidovou firmu.

1. Odborná služba a školený personál

Pokud si najmete profesionální úklidové služby, mělo by být samozřejmostí, že se budete moci spolehnout na kvalitu vykonané služby. Zajištěna by měla být maximální čistota v různých částech firmy.

Tomu přispívá i fakt, že v úklidových firmách pracuje proškolený personál, který přesně ví, jak při úklidu postupovat, což opět přispívá kvalitnějšímu a efektivnějšímu úklidu.

2. Flexibilita

Další výhodou úklidových firem je to, že se přizpůsobují potřebám a preferencím každé firmy, která se rozhodne jejich služby využít. Profesionální firmu si můžete najímat pravidelně, nebo ji využít například před důležitou konferencí ve vašich prostorách.

3. Vhodné prostředky a techniky

Pokud si najmete na úklid profesionální firmu, měly by být pro úklid použity jen kvalitní čisticí prostředky a moderní technologie, které jsou účinné a šetrné k povrchům. V profesionálních úklidových firmách přesně vědí, jak vybrat vhodný vysavač, mop, jaké zvolit pro úklid hadříky i čisticí prostředky.

Navíc vy za tyto prostředky neutratíte ani korunu a máte tak o starost méně. Běžnou praxí je, že použití vlastních prostředků na úklid je již v ceně služby.

4. Dodržování hygienických standardů

Image title

Profesionální úklidové firmy jsou seznámeny s bezpečnostními i hygienickými standardy a předpisy. Dodržování těchto standardů je klíčové pro zajištění čistého a bezpečného prostředí.

5. Zlepšení produktivity vašich zaměstnanců

Víte o tom, že čisté pracovní prostředí může pomoci zaměstnancům k lepším pracovním výkonům? Podle výzkumů je tomu skutečně tak - prázdné odpadkové koše, čisté pracovní stoly bez zbytečností, čerstvý vzduch a žádný prach mohou pomoci ke zlepšení motivace.

Náš tip: Pracujete z domu? Víte, jak si připravit domácí kancelář nejen na home office tak, aby vás prostředí co nejvíce motivovalo k práci?

6. Ušetření času

Najmout úklidovou službu může ušetřit váš čas i peníze. Vyhnete se tak totiž zdlouhavému najímání vlastních zaměstnanců na úklid, jejich školení a podobně. Čas tak můžete využít efektivně někde jinde.

Co zvážit při výběru úklidové firmy?

Při výběru úklidové firmy je důležité zvážit všechny vaše potřeby a požadavky na úklid. Zároveň je nutné zohlednit váš rozpočet a dostupné zdroje.

Zkušenosti v oboru a recenze

Image title

Pokud se rozhodnete využít služeb úklidových firem, vyhledejte ty, které mají mnohaleté zkušenosti v oboru. To však nemusí automaticky znamenat vysokou kvalitu služeb, proto je třeba zkontrolovat recenze předchozích klientů.

Nabízené služby

Rozdíly v nabízených službách by vám mohli pomoci také se lépe zorientovat. Jaké jsou vaše potřeby? Některé firmy se specializují na úklid kanceláří, jiné na úklid po stavebních pracích.

Dostupnost a flexibilita

To, zda je firma ochotná přizpůsobit se vašim časovým možnostem, které jim pro úklid můžete nabídnout, je důležité. Možná, že potřebujete úklid v neobvyklém čase nebo velmi často. Potom je třeba brát v potaz i tento faktor.

Ekologický přístup a použité prostředky

Jestliže se zajímáte o šetrný přístup k životnímu prostředí, nemělo by vám být jedno ani to, jaké čisticí prostředky a postupy zaměstnanci úklidové firmy při své práci používají. Určitě máte právo to vědět.

Inspirujte se: Pokud se snažíte do firmy přinést eco-friendly přístup, naučte se také, jak třídit odpad.

Finance

Důležité je zvážit také cenu nabízených služeb. Doporučujeme srovnat si nabídky různých firem a hledat rovnováhu mezi náklady a kvalitou služeb.

Úklidové firmy Praha

Image title

Pokud hledáte profesionály z oblasti úklidových služeb v hlavním městě, přinášíme pro vás doporučení alespoň některých úklidových firem. Na druhou stranu je třeba zmínit, že v Praze existuje malých i větších úklidových firem celá řada a rozhodně máte z čeho vybírat.

EkoBIT

EkoBIT je moderní úklidová firma, která se může pochlubit více než dvacetiletou praxí v oboru. Zároveň se snaží co nejvíce snižovat dopady na životní prostředí. Firma se zaměřuje na úklid kanceláří i administrativních budov, ale také například na úklid klinik, ordinací nebo jiných zdravotnických zařízeních.

Proficlean service

Proficlean service je pražská úklidová firma sídlící v Praze Stodůlkách a zaměřující se na čištění hlavně kancelářských a firemních prostor. Na jejich stránkách naleznete kompletní výčet služeb, které v rámci pravidelného i generálního úklidu nabízí.

Uklizíno

Uklizíno je moderní firma, která nabízí profesionální úklidové služby nejen v Praze. Kromě úklidu administrativních prostor nabízí také úklid ubytovacích zařízení. Na svých webových stránkách píší, že používají výhradně kvalitní, netoxické a biologicky odbouratelné čistící prostředky.

Mohlo by vás zajímat: Ve většině kanceláří by měla být zaměstnancům k dispozici také kuchyňka, za jejíž čistotu si většinou zodpovídají sami zaměstnanci. To je dobré vzít v úvahu při výběru vybavení a nádobí. Víte, jak vybrat vhodné sklenice (nejen) do kanceláře pro návštěvy?

SAXANA Group

SAXANA Group poskytuje kvalitní úklidové služby nejen v administrativních prostorech, ale také ve velkých výrobních halách nebo skladech. Cizí jim není ani postavební úklid.

FargoFacility

FargoFacility je další pražskou firmou, která nabízí jednorázové i pravidelné uklízení kancelářských a firemních prostor, ale také zdravotnických zařízení, skladů, průmyslových hal nebo komerčních prostor či úklidů po rekonstrukci. Kromě Prahy působí firma také v Jižních Čechách.

MIVELA

MIVELA je úklidová služba nabízející komplexní služby v Praze, ale také Středočeském kraji a v Brně. Firemní úklid pro ně není žádný problém.

Zdroj obrázků: Freepik.com a Unsplash.com

Fotogalerie
Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy