Čeští biatlonisté ztrácejí tempo, drama se odehrává bez nich

Na mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě skončil závod s hromadným startem mužů bez úspěchu pro české zástupce. Tomáš Mikyska a Michal Krčmář nedosáhli na přední příčky, když se potýkali s problémy při střelbě. Vítězem se stal norský závodník Johannes Thingnes Bö.


Nejlepší biatlonisté světa uzavřeli své mistrovství světa v biatlonu 2024 v Novém Městě na Moravě závodem s hromadným startem mužů. Ovšem pro českou výpravu se jednalo o další zklamání, neboť oba naši zástupci, Tomáš Mikyska a Michal Krčmář, neuspěli v boji o přední příčky.

První střelba prozradila směr závodu. Zatímco elitní biatlonisté bezchybně zvládli prvotní ležku, naši borci se potýkali s problémy. Mikyska zaznamenal jednu chybu a Krčmář dokonce dvě, čímž se propadli na konec startovní třicítky. Trestné kolo navštívil i favorit závodu Johannes Thingnes Bö, což umožnilo jeho bratrovi Tarjeimu a Francouzi Quentenu Fillonu Mailletovi vypracovat se na čelo.

Druhá ležka nedonutila elitní závodníky bloudit. Není divu, že se na prvním místě střídalo hned několik jmen, neboť prvních pět biatlonistů se drželo v zádech jedni druhým. Bohužel, ani jeden z českého dua se nepodařilo držet s nejlepšími krok, neboť oba po druhé položce opět ztratili kontakt s elitou.

Michal Krčmář se po závodě vyjádřil pro média: 'Když začnete dvojkou v masáku, tak vám to předurčí vývoj závodu. Nebyl jsem šťastný, přitom jsem měl dost sil. Furt mi to tam nepadá, je to trápení a jen to podtrhlo dnešní výsledek. Pak se mi zpomalily lyže. Byl jsem dobře připravený, ale neprodal jsem to tady.'

Na třetí střelbě došlo k decisivnímu zlomu. Na první stojce zabodoval čistý Johannes Bö, následovaný Lotyšem Rastorgujevsem, a oba se tak vydali do závěru s náskokem 20 vteřin. Krčmář sice tu připsal první českou nulu, ale poskočil pouze o pár příček. Johannes Bö pak zamířil na závěrečnou položku se silným odhodláním získat rekordní titul a i přes jednu chybu přešel cílovou čáru jako první. Stříbro získal Rastorgujevs, bronz putoval do rukou Fillona Mailleta.

Naši závodníci tedy nedokázali uspět v této prestižní disciplíně. Michal Krčmář obsadil 24. místo a Tomáš Mikyska závěrečný závod mistrovství světa zakončil na 26. příčce.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy