Citroën C4 a Ë-C4: zdařilý vstup na evropský trh

Nový Citroën C4 a nový ë-C4 se velmi rychle prosadily na francouzském automobilovém trhu v první polovině roku 2021 byl Citroën C4 jedničkou v segmentu hatchbacků C určených soukromým zákazníkům a v červenci a srpnu své výsledky potvrdil.


C4 nyní předstihuje VW Golf s 19% podílem v segmentu vozů určených soukromým zákazníkům.

V segmentu všech hatchbacků C se Citroën C4 v prvních šesti měsících roku umístil na třetím místě s podílem 13,3 %.  Ve Španělsku, kde se vůz vyrábí, je C4 s podílem 9,5 % na druhém místě v segmentu kompaktních hatchbacků za Toyotou Corolla. V Portugalsku je nový kompaktní vůz Citroën na třetím místě s téměř 12% podílem v segmentu. Jinde v Evropě dosáhl Citroën C4 skvělých výsledků zejména v Itálii a Belgii, kde se ve své kategorii umístil na šestém místě.

Modely C4 a ë-C4 jsou na tomto trhu klíčovými hráči, za šest měsíců získaly v Evropě již více než 30 000 zákazníků. 

Ë-C4 SE POSTUPNĚ PROSAZUJE V SEGMENTU ELEKTRICKÝCH KOMPAKTNÍCH VOZŮ

Ë-C4, 100% elektrická verze modelu C4, má za sebou také dobrý start a již nyní tvoří 15 % všech registrací modelu C4 v Evropě. V Nizozemsku tvoří registrace vozů ë-C4 38 % všech vozů C4, v Německu 27 % a ve Velké Británii 20,5 %. Ve Francii tvoří vozy ë-C4 10,2 % z celkového počtu registrací vozů C4 a toto číslo se každý měsíc zvyšuje. Po šesti měsících na trhu je nyní ë-C4 třetím nejprodávanějším elektrickým kompaktním hatchbackem v Evropě s 8% podílem v segmentu, před ním se umístil VW I.D3 a Nissan Leaf. ë-C4 si velmi dobře vede ve více zemích: 2. místo ve Španělsku s 28,5 % registrací v segmentu elektrických hatchbacků C, 3. místo ve Francii s 22 % v segmentu a 3. místo v Itálii s 14,6 % v segmentu.

C4, NOVÝ KONCEPT KOMPAKTNÍHO HATCHBACKU

Modely C4 a ë-C4 představují díky odvážnému designu nový koncept mezi nejprodávanějšími kompaktními hatchbacky. Výrazná vyšší silueta vozu v sobě spojuje eleganci a dynamiku hatchbacku a zároveň přebírá některé znaky SUV, které mu dodávají sílu a charakter. Z jeho útulného a technologického interiéru čiší pohoda, komfort a modernost. Vozy C4 a ë-C4 nabízejí také komfort volby mezi třemi typy motorů: elektrickým s výkonem 100 kW (136 k) a dojezdem 350 km, který umožňuje velkou svobodu pohybu, benzinovým motorem nové generace Euro 6d s výkonem 100 k až 155 k nebo naftovým motorem s výkonem 110 k až 130 k.

S modely C4 a ë-C4 je slib značky Citroën o pohodě a komfortu na palubě splněn! Jízdní komfort zajišťují tlumiče s progresivními hydraulickými dorazy® a sedadla Advanced Comfort. Komfort na palubě se odráží ve velkorysém vnitřním prostoru, chytrých úložných prostorech a široké škále technologií včetně head-up displeje.

„S novým C4 se Citroën díky svému odvážnému stylu a všeobecně uznávanému komfortu vrací do segmentu kompaktních hatchbacků. Navíc jako jediný vůz ve svém segmentu nabízí svobodu volby pohonu, včetně 100% elektrického, a postupně se prosazuje v prodeji elektromobilů v Evropě a míří na stupně vítězů mezi kompaktními elektrickými hatchbacky,“ říká Arnaud Ribault, marketingový ředitel.

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky Citroën ?

Pokud si chcete pořídit auto značky Citroën za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy