Co s sebou na pláž, koupaliště nebo k jezeru?

Chystáte se na dovolenou k vodě? Poradíme vám, co si sbalit.


Léto a voda jednoduše patří k sobě. Koupání se v moři nebo v bazénu je ideální způsob, jak se zchladit během horkých letních dnů. Při nákupu své dovolenkové výbavy k vodě můžete teď ušetřit – stačí při nákupu využít slevové kupony. A co by v ní zaručeně nemělo chybět?

Opalovací krém

Opalovací krém je jedna z nejdůležitějších věcí, kterou bychom si měli na dovolenou k vodě sbalit. O škodlivých účincích slunečního záření jste už určitě slyšeli hodně. Věděli jste ale, že ani oblačné počasí není důvodem jít von bez krému s ochranným faktorem? Údajně až 80 % škodlivého slunečného záření dokáže proniknout i přes oblaky. Mezi největší hrozby opalování bez ochrany patří riziko vzniku rakoviny kůže, spálení pokožky, předčasné stárnutí pleti, vznik pigmentových skvrn a tvorba vrásek. Na dovolené, kde je slunce zvláště silné, byste měli používat krémy na opalování s ochranným faktorem SPF 30 nebo SPF 50. A nezapomínejte na to, že krém je potřebné nanášet vícekrát denně.

Pokrývka hlavy

Při vodě se nezaobejdete ani bez pokrývky hlavy. Tu byste si neměli dávat dolů ani během koupání. Jestli se dostatečně nechráníte, riskujete bolest hlavy, v horším případě úpal. Veliký výběr klobouků a šiltovek teď najdete na Bibbloo.cz. Jestli je chcete získat za výhodnější cenu, nezapomeňte při nákupu zadat Douglas slevový kód nebo jiný výprodej a nakupujte. 

Obuv do vody

U moře určitě využijete i speciální obuv do vody. Ochrání vás před mořskými živočichy a ostrými kameny.  

Karimatka nebo osuška

Noste s sebou pro jistotu vždy i velkou osušku nebo karimatku. Nikdy nevíte, jestli se na pláži nebo u bazénu budou nacházet lehátka, případně jestli už nebudou obsazená.

Slunečník nebo stan

Jestli na pláži není stín, kde byste během většího horka mohli najít útočiště, měli byste si s sebou vzít i stan nebo slunečník. Ale myslete na to, že mezi 11. a 15. hodinou byste se pláži měli úplně vyhýbat.

Jídlo a nápoje

Když si nejste jistí, jestli se v okolí nachází bufet, určitě si nezapomeňte přibalit i malé občerstvení. Neméně důležitý je i dostatečný příjem tekutin, ideálně čisté vody. Nezapomínejte na to, že při vyšších teplotách je potřebné pít mnohem více vody jako obyčejně. V opačném případě riskujete dehydrataci nebo kolaps. Zvláště velkou pozornost je potřeba věnovat dětem a starším osobám, kteří patří k nejohroženějším skupinám.

Sluneční brýle

Před škodlivým slunečným zářením musíte chránit nejenom svoji pokožku, ale také zrak. Vyzbrojte se kvalitními slunečními brýlemi, které chrání vaše oči a zároveň dodají stylovou tečku vašemu outfitu.

Plavací kruh

V případě že cestujete na dovolenou s dětmi, v batožině by vám neměly chybět nafukovací kruhy, rukávníky nebo hračky do vody.

Kniha

Existuje větší relax než oddych u vody s dobrou knihou v ruce? Dovolená má sloužit k tomu, abychom si oddechli od každodenních starostí. Hoďte proto všechno za hlavu a ponořte se do napínavého příběhu.

Co by se vám ještě mohlo hodit?

  • přenosná lednice na jídlo a pití

  • voděodolný obal na telefon nebo fotoaparát

  • potřeby pro potápění

  • kimono nebo kaftan

  • náhradní plavky a ručník

  • termální voda ve spreji

  • čisticí ubrousky

  • velká plážová taška

  • nafukovací balón

Image by Pexels from Pixabay

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy