Hyundai otevírá nový výrobní závod

Společnost Hyundai Motor Company slavnostně otevřela svůj první výrobní závod v jihovýchodní Asii.


Hyundai Motor Manufacturing Indonesia stojí v průmyslovém komplexu Deltamas nedaleko indonéského města Cikarang, které leží 40 kilometrů na východ od hlavního města Jakarta.
Slavnostní otevření následuje po uzavření memoranda o shodě mezi společností Hyundai a indonéskou vládou. Hyundai se v něm zavázal, že vybuduje a bude provozovat lokální výrobní závod, z něhož se stane výrobní centrum společnosti Hyundai pro trhy jihovýchodní Asie. Hyundai loni v prosinci dokončil výstavbu výrobního závodu s počáteční výrobní kapacitou 150 000 vozů ročně. Hyundai plánuje investovat do výrobního závodu cca 1,55 miliardy USD a zvýšit jeho výrobní kapacitu na 250 000 vozů ročně.

Hyundai Motor Manufacturing Indonesia je skvělým příkladem úsilí společnosti Hyundai o trvale udržitelný rozvoj a uskutečňování své vize „Pokrok pro lidstvo“. To je patrné z využití ekologických technologií. Například část spotřeby elektrické energie výrobního závodu pokrývají solární panely. Hyundai zde navíc plánuje lakovat karoserie vozidel ekologickými, vodou ředitelnými laky. 

Hyundai vychází v Indonésii ze svého dlouhodobého zaměření na elektromobilitu

Indonéská vláda podporuje rozšiřování elektromobilového ekosystému. Mezi její opatření patří výměna 130 000 vozidel ve vládní flotile za elektromobily do roku 2030. Hyundai Motor podpoří uskutečnění této vize výstavbou robustního elektromobilového ekosystému.  Nový výrobní závod Hyundai bude vyrábět nejen strategické modely pro tento region, jakým je SUV CRETA, ale také konkurenceschopné bateriové elektromobily reprezentované například modelem IONIQ 5. IONIQ 5 je prvním speciálně zkonstruovaným bateriovým elektromobilem značky Hyundai vyráběným v jihovýchodní Asii. Představení modelu IONIQ 5 jako „domácího“ vozidla upevní postavení značky Hyundai na indonéském trhu jako průkopníka elektromobilů.

Hyundai naváže v Indonésii na pozitivní vývoj prodeje modelů IONIQ Electric a KONA Electric, které v roce 2021 tvořily 87,3 procenta celkového prodeje elektromobilů v Indonésii. Vozidla IONIQ 5 budou poskytnuta pro Summit G20 na Bali spolu s vozy Genesis G80 Electrified. Společnost navíc ve spolupráci s firmou LG Energy Solutions buduje závod na výrobu akumulátorových článků v indonéském Karawangu. S jeho dokončením se počítá v první polovině roku 2023, výroba bude zahájena v roce 2024. 

Dodávky akumulátorových článků z tohoto výrobního závodu pro trvale udržitelné sady akumulátorů do elektromobilů podpoří intenzivnější přechod Indonésie na elektricky poháněná vozidla. Sady akumulátorů z lokální výroby se budou montovat do elektromobilů vyráběných v indonéském závodě, čímž se zvýší cenová konkurenceschopnost těchto elektricky poháněných modelů.
Hyundai začne v první polovině roku 2022 montovat v novém indonéském výrobním závodě také SUV Santa Fe a ve druhé polovině roku 2022 bude následovat strategicky významné malé MPV pro trhy v jihovýchodní Asii. 

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky Hyundai ?

Pokud si chcete pořídit auto značky Hyundai za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy