Japonské dobroty: Tempura, Korokke a vepřový burger čekají!

Ve dnech 25.-31. května proběhne v Kulturním centru Palác Akropolis již šestý ročník Japonského Fried Food Festivalu s tradičními smaženými specialitami. Akci doplní workshopy a přednášky o japonských surovinách a technikách smažení.


Ve dnech 25.-31. května se v pražském Kulturním centru Palác Akropolis uskuteční již šestý ročník oblíbeného Japonského Fried Food Festivalu, na kterém budou představeny tradiční japonské smažené speciality. Návštěvníci se zde mohou těšit na nejoblíbenější pokrmy, nad kterými nejen milovníci japonské kuchyně zaručeně olizují prsty. Navíc, v rámci akce budou probíhat workshopů a přednášek o japonských surovinách a technikách smažení.

Lahůdkami festivalu budou především Tempura, Korokke, Kushikatsu beef, Menchi katsu, Zangi Hokkaido a mnohé další.

Tempura je tradiční japonské smažené pokrm, který se skládá z mořských plodů nebo zeleniny obalených v tenkém těstíčku a smažených do zlatova. Tempura je podávána s hořčicovou omáčkou či jinými omáčkami.

Korokke, neboli japonské masové krokety, jsou oblíbeným pouličním jídlem, které se podává jako předkrm. Jsou vyrobeny z bramborového těsta, smíchaného s mletým masem, cibulí a dalšími ingrediencemi. Kobulinkové Korokke jsou následně obaleny v japonských strouhankách Panko a smažené do zlatova.

Kushikatsu beef je vysoce kvalitní hovězí maso, které je nakrájené na tenké plátky, napíchnuté na špíz, obaleny v těstíčku a smažené do zlatova. Tento pokrm je podáván s hořčicovou omáčkou a drceným zelím.

Menchi katsu je modernější variantou Korokke, která zahrnuje vepřový burger obalený v japonských strouhankách Panko a podáván s japonskou tatařskou omáčkou.

Zangi Hokkaido je smažené kuřecí stehno, opečené v hrubém těstíčku a podávané s pikantní yuzu kosho majonézou. Tento pokrm je velmi oblíbený na severu Japonska, zejména na ostrově Hokkaido.

Účastníci akce mohou také ochutnat řadu dalších japonských smažených specialit a naučit se, jak připravit tradiční japonské smažené jídlo ve své vlastní kuchyni. Nejbližší informace o programu a možnosti nákupu lístků naleznete na stránkách Kulturního centra Palác Akropolis.

,

Ve dnech 25.-31. května se v pražském Kulturním centru Palác Akropolis uskuteční již šestý ročník oblíbeného Japonského Fried Food Festivalu, na kterém budou představeny tradiční japonské smažené speciality. Návštěvníci se zde mohou těšit na nejoblíbenější pokrmy, nad kterými nejen milovníci japonské kuchyně zaručeně olizují prsty. Navíc, v rámci akce budou probíhat workshopů a přednášek o japonských surovinách a technikách smažení.

Lahůdkami festivalu budou především Tempura, Korokke, Kushikatsu beef, Menchi katsu, Zangi Hokkaido a mnohé další.

Tempura je tradiční japonské smažené pokrm, který se skládá z mořských plodů nebo zeleniny obalených v tenkém těstíčku a smažených do zlatova. Tempura je podávána s hořčicovou omáčkou či jinými omáčkami.

Korokke, neboli japonské masové krokety, jsou oblíbeným pouličním jídlem, které se podává jako předkrm. Jsou vyrobeny z bramborového těsta, smíchaného s mletým masem, cibulí a dalšími ingrediencemi. Kobulinkové Korokke jsou následně obaleny v japonských strouhankách Panko a smažené do zlatova.

Kushikatsu beef je vysoce kvalitní hovězí maso, které je nakrájené na tenké plátky, napíchnuté na špíz, obaleny v těstíčku a smažené do zlatova. Tento pokrm je podáván s hořčicovou omáčkou a drceným zelím.

Menchi katsu je modernější variantou Korokke, která zahrnuje vepřový burger obalený v japonských strouhankách Panko a podáván s japonskou tatařskou omáčkou.

Zangi Hokkaido je smažené kuřecí stehno, opečené v hrubém těstíčku a podávané s pikantní yuzu kosho majonézou. Tento pokrm je velmi oblíbený na severu Japonska, zejména na ostrově Hokkaido.

Účastníci akce mohou také ochutnat řadu dalších japonských smažených specialit a naučit se, jak připravit tradiční japonské smažené jídlo ve své vlastní kuchyni. Nejbližší informace o programu a možnosti nákupu lístků naleznete na stránkách Kulturního centra Palác Akropolis.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy