Kaprálová Quartet a Barešová - hold výjimečné skladatelce

Památku skladatelky a dirigentky Vítězslavy Kaprálové oživí Kaprálová Quartet s Denisor Barešovou na koncertním večeru plném hudby a emocí. Tento vzpomínkový večer představí hlubší pohled na život a dílo této výjimečné hudebnice.


Hudba, která zlomila hranice a zanechala významný odkaz pro ženy ve světě klasické hudby - tak lze stručně charakterizovat tvůrčí dědictví Vítězslavy Kaprálové. Kaprálová Quartet společně s Denisou Barešovou na koncertním pódiu oživí památku této výjimečné skladatelky a dirigentky na koncertním večeru plném hudby a emočně nabitých příběhů.

Přestože osud dal Kaprálové do vínku pouhých pětadvacet let života, dokázala během této krátké doby udělat v hudební branži trvalé jméno. Její díla zaznamenala evropská koncertní pódia, a i přes její předčasný odchod přináší ještě dnes inspiraci pro další generace hudebníků a hudebnic.

Kaprálová Quartet, tvořený Veronikou Panochovou, Danielou Oerterovou, Evou Krestovou a Simonou Hečovou, představí poctivou interpretaci Kaprálových děl. Kombinují své hudební dovednosti, chtějí tak ukázat krásu hudby, kterou Vítězslava Kaprálová zanechala. Doplní je Denisa Barešová, která přednese části z bohaté korespondence Kaprálové. Tyto dopisy, které Kaprálová psala svým blízkým a přátelům, odhalují hlubokou duševní stránku této mimořádné umělkyně.

Ve čtvrtek 4.4. se v Galerii Dragoun proběhne vzpomínkový večer, který nebude pouze holdem talentované hudebnici, ale také příležitostí pro milovníky hudby prozkoumat intimní aspekty jejího života a umění. Rozsáhlá edice korespondence Vítězslavy Kaprálové, kterou vydala Karla Hartl pod záštitou The Kapralova Society, umožňuje návštěvníkům nahlédnout do nitra života této výjimečné ženy.

Na programu koncertu najdete mimo jiné Vítězslavu Kaprálovou: Korespondence (ed. Karla Hartl), Smyčcový kvartet op. 8 Bohuslav Martinů: Smyčcový kvartet č. 5 H 26 (výběr).


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy