Knižní tip: Muzeum snů

Aneb když zjistíte, že své sny opravdu potkat nechcete.


Ve chvíli, kdy se nakladatelství Golden Dog rozhodlo, že chce publikovat zahraniční autory, bylo jedním z cílů přivést na trh spisovatele, kteří nejsou tak známí, ne v českém prostředí, ale svoje místo by si zde zasloužili. A tak by nakladatelství Golden Dog rádo prezentovalo Glena Krische, amerického autora, který v českém jazyce publikuje vůbec poprvé. Nakladatelství Golden Dog tak činí knihou Muzeum snů (The Nightmare Within, 2010), kde se autorovi skvěle podařilo převést hrůzy, jež nás děsí v nočních můrách, do reálného prostředí. Chce se pak říct, že skoro tradičně zvolil jako hrdinu, který nás hrůzami provede, malého chlapce.

Americký autor Glen Krisch pochází z chicagského předměstí, kde byl podle svých slov svědkem dokonce dvou setkání s duchy. Osobně doufá, že tento počet rozšíří. Jeho romány se staly úspěšnými na Amazonu, a to jak v elektronické, tak i papírové formě. Jedná se o díla Where Darkness Dwells (2011), The Nightmare Within (2010), Nothing Lasting (2014), Arkadium Rising (2014), Echoes of Violence (2019) a Little Whispers (2019).

Sny jsou pro horor dlouhodobě studnicí zajímavých příběhů a Glen Krisch s nimi pracuje skutečně velmi specifickým způsobem. Na základech lidské imaginace staví příběh, který je o přežití, ale který je zároveň o lidskosti, již se v sobě snažíme najít. Anebo kterou jsme dávno ztratili…

Vítejte! Právě otevírá nové, jedinečné muzeum. Takové místo jste ještě nikdy nenavštívili. Tohle je LUCIDITA! Zhmotňují se před vámi sny, ano, třeba zrovna ty vaše. Můžete se na ně dívat, můžete si je prohlížet, a to vše s celou vaší rodinou! Podobný zážitek jste si z jiného místa neodnesli. A že se bojíte vstoupit do Křídla nočních můr? Ale no tak… Tady se nemusíte bát ničeho. Všechno je bezpečné. Naprosto bezpečné….

Kniha Muzeum snů je sice prvním románem Glena Krische na českém trhu, ale nakladatelství Golden Dog doufá, že to rozhodně nebude poslední kousek, kterým se tento autor na českém trhu bude prezentovat. Z jeho tvorby je rozhodně ještě co vybírat. Teď se ale začtěte do příběhu, kde sny doslova ožívají.

Muzeum snů je na trhu od 27. června 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/muzeum-snu/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy