Knižní tip: Rytíř

Jedinečné propojení hororu s fantasy.


V roce 2020 Miroslav Pech přišel s knihou Dítě tmy a potvrdil tak své postavení jednoho z nejzajímavějších žánrových autorů. Nakladatelství Golden Dog je rádo, že spolupráce s autorem mohla pokračovat a vy tak na trhu najdete knihu Rytíř, kde Miroslav Pech pokračuje v hororovém žánru, ale stejně tak ukazuje, že se vyvíjí a lze od něj očekávat ještě zajímavé věci.

Knihou Rytíř si totiž Miroslav Pech dovolil trochu víc pohrát s žánry. Svůj milovaný horor narušil prvky fantasy, které slouží k tomu, aby vyprávěl silný příběh o tom, jak se malý kluk rozhodne zachránit svou mrtvou kamarádku. I když v knize autor přidává i prvek sci-fi, stále se jedná hlavně o silný lidský příběh, kdy budete doufat, že by dobro mohlo jednou vyhrát. Alespoň jedinkrát…

Jirka je milý kluk, má ukázkové rodiče a zrovna se seznámil s dívkou svého věku. Františka je skvělá kamarádka. Hezké, že? Akorát je všechno trochu jinak. Jirka má narozeniny. Místo oslavy ho však čeká podivný rituál. A Františka je už pár let mrtvá. Chlapec musí projít takovou zkouškou odvahy, o jaké se mu nesnilo ani v nejdivočejších nočních můrách.

Miroslav Pech na sebe upozornil jako autor ironických a znepokojivých příběhů, v nichž načrtává pestrou paletu různých společenských outsiderů a sociopatů. Tuto fázi asi nejlépe dokumentují knihy Napíšu Pavle, Ohromně vtipná videa a Američané jedí kaktusy. Široký zájem čtenářů i médií zaznamenal tragikomický román o dospívání na maloměstě nazvaný Cobainovi žáci. Dále mu vyšla novela Otec u porodu. V hororovém žánru debutoval knihou Mainstream, který řada recenzentů označila za extrémní a neváhali jej přirovnat k dílům autorů jako Jack Ketchum či Edward Lee.

O obálku knihy Rytíř se opět postaral skvělý polský ilustrátor Dawid Boldys, jenž má na svědomí i ilustraci ke knize Dítě tmy. I díky němu se knihy Miroslava Pecha na první pohled prezentují velmi specifickou atmosférou, kterou najdete také uvnitř.

Rytíř je na trhu od 13. června 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/rytir/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy