Milovaný i nenáviděný iPhone. Opravdu se vyplatí ho mít?

Dalo by se říct, že fanoušci moderních technologií jsou rozděleni na dva tábory. Na „jablíčkáře“ a odpůrce Apple zařízení. Ikonický iPhone je pak nejen mobilním telefonem, ale také symbolem vyznávání inovativních technologií od vývojářů z Applu. Jak si stojí iPhone 12 a vyplatí se do něj investovat?


iPhone 12: Jak telefon vybrat?

Hned na úvod je třeba zmínit, že Apple nabízí hned 4 verze iPhone 12. Je jím základní iPhone 12, pak iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max a superkompaktní iPhone 12 mini. V čem se tyto čtyři modely liší? Zejména v rozměrech, vnitřním i vnějším vybavení a také v ceně. Stručný přehled najdete v následující tabulce:


Rozměry Displej Fotoaparát Cena
iPhone 12 146,7 × 71,5 mm 6,1 palců ultraširokúhlý, širokoúhlý cca 24 990 Kč
iPhone 12 Pro 146,7 × 71,5 mm 6,1 palců ultraširokúhlý, širokoúhlý, teleobjektiv cca 29 990 Kč
iPhone 12 Pro Max 160,8 × 78,1 mm 6,7 palců ultraširokúhlý, širokoúhlý, teleobjektiv cca 33 990 Kč
iPhone 12 mini 131,5 × 64,2 mm 5,4 palců ultraširokúhlý, širokoúhlý cca 21 990 Kč

Zmíněné typy telefonů jsou na trhu k dostání ve variantách s různou velikostí paměti. Pokud se rozhodnete pro telefon s větší pamětí, výsledná cena bude rozhodně vyšší než ta, která je uvedena v tabulce. Stejně tak je dobré si k pořizovací ceně připočíst náklady na nákup ochranného krytu a případně i tvrzeného skla.

iPhone 12: Výhody

Na své si přijdou milovníci jasných a sytých barev a vysokého rozlišení displeje. Zařízení iPhone 12 totiž disponuje displejem typu OLED. Těšit se tedy můžete na Super Retina XDS s podporou HDR10 i vysokým jasem pro používání na přímém slunci. Kromě jasného obrazu lze vyzdvihnout také špičkově hrající stereo reproduktory, které disponují nadprůměrnou hlasitostí i kvalitou zvuku.

iPhone 12: Nevýhody

Kromě poměrně vysoké ceny zájemce o iPhone nepotěší ani produktové balení, které se Apple rozhodl ve jménu udržitelnosti pojmout poněkud minimalisticky. Krabička, ve které iPhone pořídíte, je tedy přibližně dvakrát menší než u konkurence a kromě telefonu obsahuje pouze nezbytné manuály, nálepku a datový kabel USB-C/Lightning.

U starších produktů byl přitom přibalen také originální adaptér a sluchátka. V praxi to znamená, že si obojí budete muset dokoupit, což značně navyšuje pořizovací cenu telefonu. Ne příliš žádoucí změnou také je, že novější baterie vydrží oproti staršímu modelu iPhone 11 o něco kratší dobu.

Autor: RegionPraha Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy