Mladiství útočníci házeli kameny na jedoucí vlak

Dopravní provoz v Praze zastaven kvůli mladistvým házejícím kameny na vlaky. Incident nepřinesl žádná zranění ani poškození vozidel. Připomíná minulý rok, kdy děti způsobily dvouhodinový chaos.


Dopravní hustota na jedné z hlavních pražských tratí se náhle zastavila v odpoledních hodinách, přičemž byly vyvolány obavy z potenciálního provozního chaosu. Mluvčí Správy železnic, Martin Kavka, potvrdil, že provoz byl obnoven krátce před 18 hodinou. Událost značně znervóznila některé cestující, kteří byli nuceni přeplánovat své odpolední cesty.

Podle zpráv se zdá, že skupina mladých lidí začala házet kamení na projíždějící vlaky. Policejní mluvčí Rybanský potvrdil tento incident, ale zdůraznil, že podle dostupných informací nedošlo ke zranění ani poškození vlaků. Místo incidentu opuštěné, s pachatelé, kteří se rychle vzdálili z místa činu.

Tento nešťastný incident připomíná události z května minulého roku, kdy kameny, klacky a kovové sítě použité jako barikády na kolejích způsobily dvouhodinové zpoždění v železniční dopravě. Bylo mířeno z Prahy-Žakovice směrem na Neratovice. Policie tehdy zadržela tři děti ve věku kolem deseti let, které se zdály být odpovědné za položení předmětů na trať. Autoři těchto činů byli velmi mladí, ale jejich činy měly dalekosáhlé následky.

Incident podtrhuje potřebu neustálého dohledu a bezpečnostních opatření na železničních tratích, zvláště v době svátků, kdy je větší nápor na dopravu. Správa železnic a další pracovníci na tratích mají za úkol monitorovat nejen provoz vlaků, ale také zajistit, aby byly tratě bezpečné a volné pro cestující.

Podle zpráv mají železnice očekávat plný provoz během svátků a nabízí cestujícím „semafor“ - systém, který jim umožní vidět, jak plné jsou vlaky, abychom tak předešli přeplněnosti a dodrželi sociální distanci.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy