Národní ceny i podpora rodinného podnikání. Zasedala Rada kvality ČR

Průběh soutěže Národních cen kvality a Národní ceny za CSR za rok 2020, vyhlášení dalšího ročníku i podpora rodinného podnikání. Na MPO se konalo 76. zasedání Rady kvality ČR.


Slavnostní předávání Národních cen se konalo na MPO 19. května. Jubilejní 20. ročník soutěže měl čtyři hlavní kategorie, tj. národní ceny: za kvalitu v programu EXCELENCE, za kvalitu v programu START PLUS, za společenskou odpovědnost a za kvalitu v rodinném podnikání. Ceny s mezinárodním rozměrem získali podnikatelé a organizace z veřejného sektoru na základě modelu EFQM. Tedy na základě posouzení toho, jak kvalitně plní potřeby a očekávání zákazníků, klientů a zaměstnanců a jak jsou efektivní, produktivní a inovativní. Podrobné informace jsou k dispozici zde.

„Slavnostní předávání ocenění v netradiční podobě hybridního studia na MPO se dle ohlasů mimořádně povedlo, online vysílání sledovalo přes 500 účastníků," uvedl 1. místopředseda Rady kvality ČR a ředitel odboru podnikatelského prostředí a obchodního podnikání na MPO Pavel Vinkler.

Soutěže se zúčastnilo 71 organizací, bylo předáno celkem 28 ocenění, z toho 9 zlatých, 8 stříbrných, 8 bronzových a 3 absolutní vítězové.

Mluvilo se i o vyhlášení dalšího ročníku Národních cen kvality a Národní ceny za CSR, které proběhlo začátkem května 2021 s cílem ocenit vítěze v listopadu – měsíci kvality.  „Nový ročník s sebou přináší specifika v podobě implementace nového modelu EFQM 2020, která se promítne především v programech START a EXCELENCE,“ dodal Pavel Vinkler a informoval členy Rady kvality o posunutí termínu přihlášek do 25.6.2021.

Rada kvality ČR se také seznámila s novými žádostmi o finanční podporu z rozpočtu Rady kvality, tentokrát především z odborných sekcí věnujících se rodinnému podnikání a vzdělávání, které byly podrobněji představeny předsedy obou sekcí. Členové Rady poté všechny předložené žádosti schválili.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy