Nový model Hyundai KONA přichází na český trh

Víkendová automobilová slavnost Legendy hostila českou premiéru zcela nového modelu Hyundai KONA, který přichází na český trh ve třech základních výbavových stupních, doplněných o dvě sportovní varianty N Line.


Nová KONA oproti své předchozí generaci významně povyrostla (je v závislosti na provedení minimálně o 150 mm delší, o 25 mm širší, o 20 mm vyšší, rozvor byl prodloužen o 60 mm). Zvýšila se také její praktičnost - například díky zvětšenému zavazadlovému prostoru s objemem 466 litrů a děleným opěradlům ve druhé řadě sedadel v poměru 40:20:40, s nimiž lze ve voze převážet i dlouhé předměty, četné odkládací prostory pak pojmou plno nezbytností.

Nová KONA již v základní výbavě disponuje celou řadou moderních technologií. Každý vůz je vybaven integrovanou navigací nové generace s 12,3 dotykovým displejem a funkcí bezdrátových automatických aktualizací mapových podkladů, softwaru hlavní navigační jednotky i všech řídících jednotek vozu. Jako první vůz v nabídce značky v Evropě navíc KONA umožňuje odemykání, zamykání a startování kompatibilním chytrým mobilním telefonem či hodinkami, pomocí tzv. digitálního klíče.

Výkonné i úsporné motorizace

Základem nabídky motorů zcela nového modelu KONA je benzinový motor 1,0 T-GDI o výkonu 120 koní, jenž lze kombinovat se šestistupňovou manuální či sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou DCT. Silnější benzinový motor v nabídce - 1,6 T-GDI - disponuje výkonem 198 koní a v jeho případě lze volit pohon předních nebo všech čtyř kol. I zde je možné vybírat mezi šestistupňovou manuální převodovkou, která je dostupná výhradně s pohonem přední nápravy, a sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou DCT. Hybridní varianta pohonu je tvořena benzinovým motorem 1,6 GDI v kombinaci s 32kW elektromotorem a šestistupňovým dvouspojkovým automatem. Je dostupná s pohonem předních kol, přičemž nabídne systémový výkon 141 koní a točivý moment 265 Nm.

Bohatá výbava již ve standardu

Nabídka začíná vstupním výbavovým stupněm Comfort, který zahrnuje reflektorové Bi-LED přední světlomety, manuální klimatizaci, přední a zadní parkovací senzory a zadní parkovací kameru, tempomat, integrovanou navigaci s 12,3 displejem a funkcí Android Auto či Apple CarPlay, bezklíčový přístup do vozu a startování a širokou paletu asistenčních systémů pro maximální bezpečnost.

Ceny výbavového stupně Comfort začínají na 559 990 Kč pro variantu s motorem 1,0 T-GDI a manuální převodovkou. Výbavový stupeň Comfort lze navíc doplnit volitelným paketem Club za 25 000 Kč, který obsahuje 16 kola z lehké slitiny, kožený volant a hlavici řadicí páky, či elektrickou bederní opěrku v sedadle řidiče.

Výbava pro příznivce sportovního stylu

Sportovně smýšlející zákazníci si mohou zvolit větší dávku stylu a vybrat si jeden ze dvou výbavových stupňů – N Line nebo N Line Style. Ty vycházejí z výbavových stupňů Smart, resp. Style, nad jejich rámec však přinášejí změny interiéru a exteriéru s atraktivním sportovním nádechem včetně unikátních kol z lehkých slitin.

Poznámka redakce: pokud si chcete pořídit nový vůz a jste fanouškem elektromobility, pokračujte na stránku Elektromobily v ČR.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy