Novým finančním ředitelem Plzeňského Prazdroje se stal Adam Legerský

Plzeňský Prazdroj má nového finanční ředitele.


Od října se jím stal Adam Legerský, který se do firmy vrací po třech letech. Ve funkci střídá Karinu Přibylovou.

Adam Legerský je s Prazdrojem spjatý od roku 2014, kdy nastoupil do finančního oddělení a během téměř sedmi let prošel několika pozicemi. Následně strávil rok v mateřské společnosti Asahi Europe&International (AEI) na pozici vedoucího finančního plánování a analýz. Poslední dva roky pak působil ve funkci finančního ředitele italské společnosti Birra Peroni, která stejně jako Prazdroj je součástí AEI.

„Adam hrál klíčovou roli při transformaci společnosti Birra Peroni. V pozici lídra pro finance utvářel finanční strategii firmy a zajišťoval, aby zůstala jak zisková, tak udržitelná. Ve svém předchozím působení také prokázal, že dokáže efektivně pracovat s týmem a vytvářet pozitivní pracovní prostředí. Věřím, že si tohle nastavení přinese i do Prazdroje,“ říká generální ředitel Plzeňského Prazdroje Dragos Constantinescu.

Adam Legerský zahájil svou pracovní kariéru již během studií na pražské Vysoké škole ekonomické, když nastoupil do společnosti ExxonMobil. Před příchodem do Prazdroje pracoval necelé tři roky ve společnosti British American Tobaco, kde získal zkušenosti se segmentem rychloobrátkového spotřebního zboží.

Svůj volný čas tráví především s rodinou. Mezi jeho největší koníčky patří cestování, sport, gastronomie a poslech podcastů.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy