Obchodní mise do ukrajinského Lvova chce pomoct s obnovou země

Ministerstvo průmyslu a obchodu uspořádalo podnikatelskou misi do ukrajinského Lvova.


Jde o první zahraniční výjezd pod záštitou Business klubu Ukrajina a zároveň nejpočetnější cestu českých firem od únorové agrese proti Ukrajině. Cílem je zapojení českých firem do rekonstrukce Ukrajiny.

„Na misi do Lvova vyráží představitelé 30 českých firem. V první fázi bude poválečná obnova znamenat velké množství příležitostí především pro podniky, které se soustředí na obnovu a modernizaci průmyslu, obnovu energetického sektoru, dopravní infrastrukturu, sanaci, dekontaminace či likvidace starých a válečných ekologických zátěží,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Podnikatelská mise bude ve Lvově od 26. do 27. září 2022. Ministerstvo průmyslu a obchodu založilo Business klub Ukrajina v reakci na potřebu podpořit návrat českých firem na ukrajinský trh a efektivně koordinovat zapojení českých firem do rekonstrukce Ukrajiny. V současné době klub reprezentuje více jak 150 českých podniků, které mají zájem zapojit se do komerční obnovy země, a jeho cílem je propojovat ukrajinskou poptávku s nabídkou českých technologií a řešení.

Primárním úkolem mise je nadále utvrzovat dobré vztahy mezi českými a ukrajinskými podnikateli a pokračovat v živém dialogu se zástupci samospráv a vládních institucí. Tato jednání nám pomohou urychlit snahy o poválečnou obnovu země díky znalosti konkrétních potřeb ukrajinské strany.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.09.2022 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy