Praha 2 obdarovala strážníky, policisty i hasiče

Městská část Praha 2 pokračuje v podpoře bezpečnostních složek.


Strážníkům, policistům i hasičům dnes zástupci radnice - starostka Alexandra Udženija a radní Michal Zuna - předali symbolické šeky v celkové výši 240 tisíc korun. S vyčleněním peněz z rozpočtu městské části souhlasili zastupitelé na svém červnovém jednání.

„Bezpečnost patří dlouhodobě mezi hlavní priority naší radnice a její zajištění považujeme za svůj prvořadý úkol. To by samozřejmě nebylo možné bez úzké spolupráce s bezpečnostními složkami. Strážníci, policisté i hasiči se každý den ve službě potýkají s náročnými situacemi. Proto si zaslouží nejen naše poděkování, ale i naši podporu. V té pokračujeme i letos, přispíváme příslušníkům bezpečnostních složek na lepší vybavení, pomáháme řešit bytovou situaci a motivujeme je odměnami,“ přibližuje podporu radnice Prahy 2 její starostka Alexandra Udženija.

Kriminalita v Praze 2 podle posledních policejních statistik setrvale klesá. Každodenní zajišťování veřejného pořádku a bezpečnosti však stojí městskou policii i Policii ČR nemalé úsilí. Obě složky se totiž, stejně jako hasiči, dlouhodobě potýkají s nedostatkem sloužících příslušníků.  

„Strážníky, policisty i hasiče aktivně podporujeme i v personální oblasti. Pravidelně organizujeme akce pro děti a mládež, na kterých návštěvníkům přibližujeme jejich náročnou profesi a umožňujeme tak zájemcům získat bližší informace o možnostech pracovního uplatnění. Jedná se o preventivní a prezentační akce jako jsou Zábavné dny s Městskou policií nebo Bezpečná dvojka – Den s IZS. Stávajícím strážníkům, policistům a hasičům pomáháme řešit bytovou situaci prostřednictvím služebních bytů z bytového fondu městské části. V závěru roku také pořádáme pro příslušníky bezpečnostních složek Prahy 2 slavnostní setkání na Novoměstské radnici, kde oceňujeme ty nejlepší z nich,“ doplňuje starostku radní pro oblast bezpečnosti Michal Zuna

Bezpečnostní složky s osmdesátitisícovým příspěvkem naložily po svém. Strážníci městské policie využili peníze na dovybavení služební posilovny, policisté díky příspěvku zmodernizovali výpočetní techniku a hasiči si zakoupili přístroj na vysoušení výstroje, který jim usnadní každodenní výkon služby.

Vedle finančního příspěvku na zlepšení vybavení v celkové výši 240 tisíc korun, který si mezi sebe rozdělili strážníci, policisté a hasiči, schválili zastupitelé na svém červnovém jednání i uvolnění další částky z rozpočtu městské části, a to ve výši 350 tisíc korun na motivační odměny strážníků. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy