Praha 2: první vlna očkování seniorů proběhla úspěšně, informační kampaň pokračuje

Od 16. ledna se ve Všeobecné fakultní nemocnici hladce a bez komplikací nechalo očkovat přes 560 seniorů 80+ z Prahy 2. Radnice Prahy 2 i nadále pokračuje v aktivní pomoci seniorům při zajištění očkování proti nemoci covid-19.


Seniorům z Prahy 2 ve věku 80 let a více nadále pomáhá s registrací a zajištěním hladkého průběhu očkování ve Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) na Karlově náměstí prostřednictvím bezplatné linky, kterou pro tyto účely zřídila. Na linku 800 600 604 se od 12. ledna dovolalo přes 900 obyvatel dvojky.

„Vnímáme, že naši senioři jsou za pomoc vděční a očkování vnímají jako důležitou ochranu před zákeřnou nemocí. Proto i nadále podnikáme aktivní kroky, abychom oslovili všechny seniory 80+ přímo dopisy, nepřímo letáky a plakáty v lékárnách, prostřednictvím ordinací praktických lékařů, přes sousedy a příbuzné, kteří sledují sociální sítě, všemi dostupnými kanály. Snažíme se motivovat ty, kteří se ještě k tomuto kroku neodhodlali nebo nemají potřebné informace, aby neváhali a zatelefonovali na naši radnici, jsme připraveni pomoci se vším, co bude potřeba,“ říká starostka Prahy 2 Jana Černochová.
Radnice zatím zaznamenala samé kladné odezvy a poděkování. „Naše seniorky a senioři nejvíce oceňují to, že očkování proběhlo bezpečně, hladce, rychle a bez front. Uvědomují si, že v této náročné době je pomoc a dobrá rada to, co nám pomáhá, abychom nad touto rychle se šířící nemocí zvítězili a ochránili nejvíce ohrožené obyvatele Prahy 2,“ poznamenala místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která má na starosti sociální oblast.

Informační linka Prahy 2 je k dispozici každý pracovní den od 8 do 16 hodin. Seniorům zde pracovníci humanitního odboru zodpoví dotazy, zprostředkují ve spolupráci s VFN termín očkování a jsou schopni v naléhavých případech zajistit doprovod z řad zkušených pečovatelek z Centra sociálních služeb Praha 2.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy