Program na podporu inovací a start-upů V4 Innovators in Israel pokračuje

Pod záštitou polského předsednictví V4 od 4. března pokračuje mezinárodní program V4 Innovators in Israel na podporu inovací a start-upů ze zemí V4.


Intenzivní školící program, který připravila izraelská rozvojová agentura MASHAV ve spolupráci s Mezinárodním visegrádským fondem a Ministerstvem zahraničních věcí Státu Izrael, se skládá ze 4 online seminářů s izraelskými experty zaměřených na různé aspekty pokročilého rozvoje start-upového podnikání. 

Účast ČR byla společně zajišťována ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu, Zastupitelského úřadu ČR v Tel Avivu a agentury CzechInvest.

Účelem programu V4 Innovators in Israel je naplňovat cíle stanovené v Inovační strategii ČR 2019-2030, zejména aktivně podporovat rozvoj start-upového prostředí v ČR a internacionalizaci inovativních podniků. Do roku 2030 ČR chce být v duchu vize Czech Republic: The Country For The Future inovačním lídrem, a proto se české firmy inspirují mimo jiné právě v Izraeli, který je v otázce inovací dlouhodobě jednou z nejúspěšnějších zemí. Pilotní verze programu byla poprvé realizována již v prosinci 2018 v Haifě, Tel Avivu a Jeruzalémě.

Letošního online programu se účastní celkem 28 delegátů z ČR, Slovenska, Polska a Maďarska. Českou republiku reprezentují zástupci start-upů Miomove, Advanced Health Solutions, Regnos, Hayaku, Sharry Europe, a dvou podnikatelských inkubátorů – Moravskoslezského inovačního centra Ostrava (MSIC) a Středočeského inovačního centra (SIC).

Témata jednotlivých školení s izraelskými experty:

4. 3. 2021: “Introduction to the Israeli Innovation Ecosystem and Innovation Generation Process”; “Tools for entrepreneurs: the use of technology in startups”.

11. 3. 2021: “Revolutionary thinking methods: steps to create and find solutions for your startup”; “How to manage and successfully negotiate for your enterprise”.

18. 3. 2021: “How to capitalize your network”; “Build your unfair advantage, go to market strategies”.

25. 3. 2021: “Prominent Entrepreneurs/startups of the Israeli Ecosystem in Medtech, Cybertech and AI Technologies”.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy