Řidič ujížděl rychlostí 174 km/h, za jízdy pil pivo

Padesátiletý řidič v Praze ujížděl policii rychlostí až 174 km/h, ohrožoval ostatní a nakonec havaroval. Měl v těle více než 1 promile alkoholu a zákaz řízení. Auto bylo navíc odcizené.


Dne 29. března ve večerních hodinách si policisté všimli padesátiletého řidiče v Švehlově ulici, když jej předjížděli s cílem ho zastavit na benzínové čerpací stanici. Místo zastavení se však řidič rozhodl urychlit a začal ujíždět rychlostí až 150 kilometrů za hodinu, přičemž několikrát ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. Bez ohledu na bezpečnost přejížděl tramvajové koleje a v plné rychlosti prolétl křižovatkou ulic Průmyslová a Ke Kabelu přes červenou.

Svou nezodpovědnou jízdu pokračoval, dokonce zrychlil až na 174 km/h. Divoká honička s policií skončila až na pražské Letné. Jak uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová, mužův nebezpečný manévr zakončila křižovatka ulic Černokostelecká a nájezd na Jižní spojku, kdy opět přejel obrubník dělícího pásu, ztratil kontrolu nad řízením a narazil do kovového zábradlí. Policisté ho po nehodě zadrželi.

Dechový test ukázal, že řidič měl v těle více než jedno promile alkoholu a na jeho řízení byl uvalen soudem potvrzený zákaz. Další šetření odhalilo skutečnost, že auto, které muž řídil, bylo nedávno odcizeno ve Středočeském kraji. Jak dodala mluvčí, muž je nyní obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, krádeže vozidla a porušení výkonu soudního rozhodnutí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy