Smetanový březen: Oslavy genia české hudby na zámku Loučeň

V Loučeň proběhnou v březnu tematické prohlídky k oslavě 200. výročí narození Bedřicha Smetany. Návštěvníci se seznámí s jeho životem a prací, zejména vztahu s rodem Thurn-Taxisů. Součástí prohlídek bude i živě interpretovaná Smetanova hudba. K oslavě se připojila i sklárna Koulier výrobou ozdob s motivem skladatele.


V české Loučeň se chystá oslava 200. výročí narození Bedřicha Smetany. Promění se zde do živého připomínky tohoto významného mužské tvůrce české hudby. Zámek Loučeň pořádá tematické prohlídky věnované právě tomuto mistrovi, který se jmenuje 'Smetanový březen'. Prohlídky proběhnou během celého měsíce březen, od 2. do 24. března, a to třikrát denně o víkendech. Dědic odkazu rodu Thurn-Taxisů, organizátoři se tak navzájem podepsali na tuto kulturní událost.

Hlavním výzva k těmto tematickým prohlídkám je vzpomenout na důležité výročí narození Bedřicha Smetany a seznámit návštěvníky s jeho prací a životem pár podrobnějších zvláště na zámek Loučeň. Smetana měl blízký vztah k rodině Thurn-Taxisů a právě na jejich panství strávil poslední léta svého života v ji nedalekých Jabkenicích. Pořadatelé události chtějí návštěvníkům nabídnout možnost nahlédnout do společenského prostředí, ve kterém Mistr vytvořil některá ze svých nejslavnějších děl klasické české hudby období romantismu.

Prohlídky během „Smetanového března“ nejen představí návštěvníkům dobu, kdy Bedřich Smetana chodil z jabkenické myslivny na loučeňský zámek hrát, ale také je doplní naživo interpretovanou hudbou Bedřicha Smetany v hudebním salonku, tuto průvodcům šikovných průvodců. Program je určen nejen pro dospělé, ale také pro zvídavé děti, které se chtějí seznamovat s Mistrovou a jeho tvorbou seznámit nejen ve školních lavicích.

Navíc, k oslavě výročí se připojila i česká sklárna Koulier, která se nachází na Chrudimsku. Tato sklárna se již nyní připravuje na výrobu ručně vyráběných a foukaných ozdob s motivem Bedřicha Smetany. Tato jedinečná sklářská výroba s motivy skladatele je možné vidět v české sklárně ve vesničce Oflenda kde návštěvníci mohou během roku vidět nejenom ozdoby k výročí, ale i řadu vánočních i nevánočních dekorací.

Tematické prohlídky k výročí Bedřicha Smetany na zámku Loučeň představují jedinečnou příležitost poznat život a dílo tohoto významného českého skladatele. Nezmeškejte tuto mimořádnou událost a objevte kouzlo české hudby období romantismu za přítomnosti hudebních děl Bedřicha Smetany. Rezervujte si prohlídku již dnes a stanete se součástí oslavy 200. výročí narození tohoto mistra.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy