Svátek růžových vín: Stylový 1. květen na Svatováclavské vinici!

Svátek růžových vín se koná 1. května na Svatováclavské vinici. Moravská a česká růžová vína budou hlavním lákadlem. Akci organizuje Vinařský fond, očekává tisíce návštěvníků. Růžová vína nabízejí bohatou paletu chuťových kombinací.


Jde o jednu z nejoblíbenějších jarních událostí příznivců vína. Svátek růžových vín se bude konat 1. května od 11 do 19 hodin na proslulé Svatováclavské vinici u freshblanky. Moravská a česká růžová vína budou mít hlavní roli v tomto svátkem nabitém dni.

Nejde jen o událost pro fanoušky rosé. Naymedia nabízí příležitost pro všechny, kteří chtějí oslavit svátek v elegantní společnosti neodolatelně svěžích a výrazných růžových vín z moravských a českých vinic. V nabídce budou především mladá růžová vína z ročníku 2023, už oslavovaného během svatomartinských oslav za skvělý ročník, ale také některé starší ročníky.

V sortimentu nebude chybět ani široká škála růžových sektů, perlivých vín a samozřejmě také oblíbené vinné střiky. Po celou dobu trvání akce bude k dispozici také občerstvení. Tuto oblíbenou akci organizuje Vinařský fond, který očekává tisíce návštěvníků, jak je již tradicí.

Mezi vinaři, jejichž produkty budou k ochutnání a k nákupu, jsou Arte Vini, BMVinařství, Cech Českých vinařů a řada dalších. Svá vína zde budou prezentovat také reprezentanti z Výzkumné stanice vinařská Karlštejn, České zemědělské univerzity a České zahradnické akademie Mělník.

Česká Republika je známa pro svou odrůdovou rozmanitost, což se odráží i v našich růžových vínách. Nabízejí bohatou paletu chuťových kombinací, od každé odrůdy až po způsob zpracování, zbytkový cukr a kyselost či aromatickou a chuťovou komplexnost. Naše země je pro pěstování vinné révy ideálně situována, což je patrné i na kvalitě vín. Moravská a česká růžová vína jsou často charakterizována jako příjemně ovocná a květinová s bohatou škálou tónů ve vůni i chuti, které jsou vyšperkované svěží kyselinou či jistou mírou zbytkového cukru.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy