Svět bankovek Oldřicha Kulhánka

Výstava Svět bankovek Oldřicha Kulhánka v Návštěvnickém centru v Praze představuje dílo významného českého malíře, grafika a ilustrátora. Expozice nabízí pohled na proces tvoření bankovek, symboly, motivy a jejich příběhy. Výstava je rozdělena do tematických bloků a doplněna edukativním cyklem videí.


Pro milovníky umění a příznivce kulturního dědictví se otvírají vrata k neopakovatelnému světu imaginace a kreativity. Ochutnejte krásu a dějiny bankovek na mimořádné výstavě s názvem Svět bankovek Oldřicha Kulhánka, která se koná v Návštěvnickém centru v Praze. Expozice bude přístupná celý rok 2024, rozhodně byste si ji neměli nechat ujít.

Navštívte tuto unikátní výstavu a ponořte se do světa Oldřicha Kulhánka, významného českého malíře, grafika a ilustrátora, jehož řada děl zdobí soubor československých a českých platidel. Připravili jsme pro vás poutavou cestu od jeho prvních návrhů československých bankovek, vytvořených na začátku 70. let 20. století, až po satirické litografie Funny Money a aktuální platidla.

Nahlédněte do procesu tvoření bankovek a objevte množství symbolů a motivů, které Kulhánek do svých děl zařadil. Každá bankovka nabízí jedinečný příběh a promyšlený koncept, který vystihuje a komentuje českou historii a kulturu.

Výstava je rozdělená do několika tematických bloků. První blok je věnován umělecké dráze Oldřicha Kulhánka. Druhý blok se zaměřuje na jeho rannou tvorbu a nerealizované projekty z 70. let 20. století. Další část expozice se věnuje období 90. let 20. století, kdy Státní banka československá pověřila Kulhánka návrhem nové sady bankovek. Část výstavy představuje aktuální platidla a naturel znázornění stylu a přístupu Oldřicha Kulhánka k tvorbě měny, dokládá blok satirických litografií Funny Money.

Na výstavě Svět bankovek Oldřicha Kulhánka v Návštěvnickém centru ČNB nechybí ani edukativní složka. Speciálně vás zveme na nový edukativní cyklus videí s názvem Objevte svět bankovek Oldřicha Kulhánka. Ve videích si návštěvníci mohou detailně prohlédnout a pochopit, jaké různé motivy autora do svých bankovkových děl zahrnul.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy