Tip na knihu: V rozkvětu

Bizarní spojení hororu a erotiky.


Kristina Haidingerová se v rámci nakladatelství Golden Dog předvedla zatím zejména jako editorka, a to dvou odlišných sbírek – spoluvytvářela sbírku poezie Co číhá v temnotách a stojí za reprezentativní antologií České temno. Tentokrát se konečně představuje jako autorka, a to knihou V rozkvětu, která úchvatně spojuje snový až surreálný svět s erotikou a hororovostí hmyzích tvorů. Kristina Haidingerová do edice Zrnka temnoty přináší něco bizarního.

Kristina Haidingerová fandí historickým románům, hororům, různým literárním podivnostem a tvrdé hudbě. Je autorkou krvavých románů Ti nepohřbení a Děti Raumy, erotického dramatu Richardovy živé hračky. Publikovala několik povídek v antologiích, kde se také objevily některé její ilustrace. Propaguje horor jako samostatný žánr, organizuje festival HorrorCon a je jednou z editorek jeho knižní řady. Je také redaktorkou webzinů Děti noci či Howard.

V rozkvětu je čtvrtý svazek edice Zrnka temnoty, kterou Golden Dog na český trh přináší kratší příběhy jak českých, tak zahraničních autorů. Každá kniha představí novelu jiného autora, kdy by počet stran neměl překročit sto padesát klasického „malého“ formátu, v němž jsou knihy Golden Dog vydávány.

A o čem že je V rozkvětu?

Zpočátku se zdá, že tahle kniha Soně pokazí slibně se vyvíjející rande. Namísto románku se před ní otevírá úplně nový, bizarní svět: přitažlivá i děsivá Zahrada, která dokáže reagovat na tajné touhy. Bohužel ale nejen na ty její. Něco zvenčí se snaží Zahradu zničit, některé bytosti se pokouší za jakoukoli cenu uniknout. A Soňa zjišťuje, že svět Zahrady je s realitou propojen víc, než by se jí líbilo.

Edice Zrnka temnoty přináší různorodé příběhy a kniha V rozkvětu je toho krásným důkazem. I horor může být bizarní, hlavě ve chvíli, kdy se zde objevují obří hmyzí monstra. A ve spojení s erotikou se jedná o skutečně nepříjemnou kombinaci. Tohle je čtení, které hned tak nezapomenete.

V rozkvětu je na trhu od 13. června 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/v-rozkvetu/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy