Veselokopecký jarmark oživí areál Veselého Kopce

V sobotu 17. a v neděli 18. července se v době od 9.00 do 17.00 v areálu Veselého Kopce u Hlinska uskuteční oblíbený Veselokopecký jarmark.


„Návštěvníkům se tak nabízí jedinečná příležitost k seznámení se s tradičními řemesly a řemeslníky. Naše pozvání k účasti přijali vybraní lidoví výrobci z celé České republiky, včetně výrobců oceněných titulem Nositel tradice České republiky nebo Nositel Tradice Pardubického kraje. Zájemci tak budou mít možnost v jedinečném prostředí muzea si prohlédnout a nakoupit krásné výrobky. Zároveň budou moci obdivovat zručnost řemeslníků při práci nebo se i zapojit a vyzkoušet si svou zručnost ve výtvarných dílničkách. Budou zastoupeny různé řemeslné techniky: modrotisk, keramika, lidové hudební nástroje, dřevěné užitné předměty (např. hrábě, násady, kosišťata, vařečky, misky aj.), bylinné sirupy a bylinné čaje. Zaujmou jistě kováři, dráteníci, ale také třeba výrobci slaměných ošatek, soustružených hraček nebo dýmek,“ uvedla Magda Křivanová, ředitelka Muzea v přírodě Vysočina.

Návštěvníci budou moci mimo občerstvení v Hospodě Na vejměnku přímo v areálu muzea využít i nabídky tradičního pečiva, pražených mandlí, oříšků, medových dobrot. Přístupné budou samozřejmě i všechny expozice v roubených objektech, včetně výstav s názvy Vite, že… a Masopustní obchůzky z Hlinecka aneb Deset + 1 let světovým kulturním dědictvím umístěných ve Statku z Mokré Lhoty. K dopravě na Veselý Kopec je možné využít autobusovou linku Pardubice–Hlinsko a zpět. Pokud přijedete vlastním vozem, dbejte pokynů pořadatelů.

Trvání programu: od 9.00 do 17.00 hodin (areál Veselého Kopce otevřen od 9.00 do 18.00 hodin)

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 11.07.2021 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy