Výluka metra C: Autobusy nahrazují trasu mezi Holešovicemi a I. P. Pavlovou

Víkendová výluka linky metra C v Praze pokračuje kvůli opravám stanice Florenc. Náhradní autobusová doprava částečně nahrazuje metro mezi stanicemi Nádraží Holešovice a I.P. Pavlova. Výluky budou probíhat až do příštího roku.


Pod centrem Prahy začala další víkendová výluka linky metra C. Cestující jsou nuceni se na dobu výluky spolehnout na náhradní autobusovou dopravu, která částečně nahrazuje metro. Výluka trasy C mezi stanicemi Nádraží Holešovice a I. P. Pavlova potrvá celý víkend a opakuje se po pouhých dvou týdnech. Je to z důvodu oprav metra - konkrétně stanice Florenc, která je v důsledku probíhajících oprav uzavřena.

Tento víkend se znovu musí návštěvníci hlavního města Prahy obejít bez plnohodnotného provozu nejvytíženější linky metra. Dopravní podnik hlavního města Prahy totiž pro tuto dobu uzavírá část linky C a náhradní dopravu zajišťuje pomocí autobusů, které jezdí po magistrále. Minulý víkend byl provoz těchto náhradních autobusů zkomplikován tím, že neměly na magistrále vyhrazené jízdní pruhy, což způsobovalo výrazná zpoždění. Cestujícím je tedy doporučeno počítat s delší dobou cesty a vyvarovat se přeplněným spojům.

Podle dopravního podniku bude tato výluka kvůli opravám metra pokračovat až do příštího roku, kdy doufejí, že budou všechny potřebné opravy dokončeny. V uplynulých dvou letech se již vícekrát objevily víkendové výluky na trase C, avšak většinou se metra nahrazovala tramvajovou dopravou. Tentokrát však byla vytvořena náhradní autobusová linka XC, která spojuje stanice Nádraží Holešovice a I. P. Pavlova, navíc je v provozu i mimořádná tramvajová linka 36 z Vozovny Kobylisy na Zvonařku.

Opravy metra spočívají výměně betonové desky na stanici Florenc, která je časem opotřebovaná a potřebuje nutnou obnovu. Tato betonová deska tvoří strop stanice na trase C a byla postavena v roce 1974. Oprava byla časově rozdělena na dvě fáze, přičemž průběh druhé fáze bude probíhat příští rok.

Výluka metra C následně nabízí Pražanům novou výzvu, jak se dostat k cíli své cesty a jak přizpůsobit své plány výpadku linky. Ačkoli je náhradní doprava zajištěna, mohou se časy jízdy prodloužit, a proto se doporučuje připravit se na možné zpoždění a zvolit vhodnější spoje, aby se předešlo přeplnění náhradních autobusů a tranvají.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy