Zabezpečení bytu. Jaké druhy zabezpečení jsou na trhu?

Aby mohl být byt bezpečným útočištěm, je nutné jej vybavit nástroji, které vám pomohou ochránit jej (a jeho obyvatele) před mnoha nástrahami. Jak záhy zjistíte v článku, zdaleka nejde jen o ochranu před zloději.


Základem je kvalitní zámek na robustních vstupních dveřích

Lupičů se ale každý bojí nejvíce, a proto nemůžeme začít ničím jiným než ochranou vchodových dveří. U těch byste měli zapomenout na nejlevnější zámek typu FAB. Takový překoná každý lupič okamžitě. Dražší zámek ale zase nemá cenu pořizovat do obyčejných dveří z dřevotřísky. Řešením jsou tedy nové, robustní dveře s bezpečnostním zámkem, které nevítaným hostům přístup výrazně zkomplikují. Přidat ještě můžete tzv. řetízek.

Nebojíte se vyšší investice? Pořiďte si kamerový systém

Pokud opravdu chcete svou nemovitost zabezpečit, pořiďte si kamerový systém. Ten je vhodný zejména v případě bytů a nemovitostí, které majitel neobývá trvale. Kamery umístěte tak, aby nenarušovaly soukromí obyvatel. Nejlépe tedy před nebo těsně za vstupní dveře. Kamery mohou dobře posloužit i ve sklepě či v garáži. Skvělým doplňkem k nim je bezpečnostní systém s alarmem.

Někdy stačí soubor chytrých řešení

Chcete-li naopak investovat nižší částky, můžete použít chytrá řešení. Na trhu jsou i falešné kamery a alarmy, které mají za cíl zloděje pouze odradit od proniknutí do bytu.

Můžete využít také chytré žárovky a zásuvky a při delší nepřítomnosti je naprogramovat tak, aby se samy spínaly, vytvoříte tak v bytu světlo a hluk. Zvenku to bude působit, že je byt obydlen, a nikdo se o loupež pokoušet nebude.

Nezapomeňte na náhody

Větší škody než zloději ale v bytě často napáchají přímo jeho obyvatelé. Ostatně sami se zamyslete nad tím, jak blízko jste kolikrát měli při vaření k požáru nebo jak vám málem přetekla vana v koupelně.

Pro opravdu velké škody přímo na samotné konstrukci stavby je tu pojištění nemovitosti, díky kterému vám může pojišťovna mnohé škody finančně kompenzovat.

Lepší je ale prevence, nezapomeňte proto v kuchyni instalovat detektor kouře a požáru. Je vhodné mít doma i hasicí přístroj (a předem se seznámit s tím, jak funguje).

Děti proti úrazu ochraňte záslepkami do elektrických zásuvek a zajistěte věci, které na dítě mohou spadnout nebo jej jinak poranit.

Kyberútoky jsou stále častější hrozbou

Opomenout byste ale neměli ani novodobou hrozbu útoku přes internet. Ujistěte se, že máte moderní a řádně zabezpečený router i všechna zařízení, která jsou napojena na domácí síť. Útočník vás dnes těmito cestami může připravit o cenná data či o peníze, aniž by byt musel fyzicky navštívit.

Zdroj obrázku: Shutterstock

Autor: RegionPraha Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy