Žebrácký vandr 27. dubna - přidejte se!

Dne 27. dubna se koná 12. ročník Žebráckého vandru s trasami kolem historických hradů Žebrák a Točník. Start je u pionýrského domku v Žebráku, nabídka tras má 5, 12 a 20 km, přičemž nejkratší je vhodná pro děti s dětskými kočárky.


V sobotu 27. dubna se uskuteční 12. ročník Žebráckého vandru, oblíbené turistické události, kterou představuje spolek STŘELA Žebrák, z. s., a jeho turistický oddíl pro děti Poutníci. Trasy pochodu zahrnují nádherné Křivoklátsko a kolem historických hradů Žebrák a Točník.

Start celé události bude u pionýrského domku v Žebráku (Vápenice 56). Procházky na 12 a 20 km zahájí mezi 8:00 a 10:00, zatímco procházka 5 km začíná až do 14:00. Účastníci se mohou registrovat přímo na místě.

Událost nabídne tři trasy s různými vzdálenostmi 5, 12 a 20 km, takže si každý najde tu pravou trať podle svých potřeb a zkušeností. Nejkratší z nich je zaměřena hlavně na děti, a bude zahrnovat zábavné úkoly, za jejichž splnění je pro účastníky připravena odměna v cíli. Cesta také umožňuje použití dětských kočárků.

Děti ve věku do 15 let, které se chtějí zúčastnit, musí mít písemný souhlas rodičů nebo k zápisu přijít v doprovodu dospělé osoby. Délka 12 km a 20 km trasy je ideální pro větší turisty, kteří se chtějí ponořit do malebné přírody Křivoklátska.

Když se účastníci vrátí k pionýrskému domku, čeká na ně občerstvení, včetně možnosti ochutnat buřty, které si mohou zapéct. Návštěvníci si mohou také koupit pivo, limonádu, sladkosti a další položky. Pro zájemce bude k dispozici i střelba ze vzduchovky a luků, stolní hra Pukec a přednášky o činnosti spolku STŘELY Žebrák a turistického oddílu Poutníků, včetně jejich budoucích plánů.

Parkování: Praktická rada – jako parkoviště lze využít veřejná parkoviště ve městě Žebrák a jeho okolních ulicích. Parkování přímo v prostoru startu nebude možné.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy