Zveme vás na den otevřených dveří Ministerstva financí

Ministerstvo financí se i v letošním roce v rámci Dne české státnosti 28. září 2021 otevře veřejnosti tradičním Dnem otevřeným dveří.


Populární akce, při které se zaměstnanci ministerstva mění v erudované průvodce zajímavou malostranskou budovou zahrnující prostory bývalého kláštera řádu bosých karmelitánek, moderní prvorepublikový trakt i jedinečné výhledy do Vojanových sadů, bude tradičně doplněna bohatým doprovodným programem.

Kromě architektonicky zajímavých prostor a zpřístupnění zákulisí míst, kde se každodenně rozhoduje o miliardách korun, bude již tradiční součástí akce také vzácná expozice prvorepublikových, protektorátních i ČSSR bankovek, nově doplněná o možnost vlastnoručně si vytisknout pamětní list na historickém knihtisku zvaném Bostonka z poloviny 19. století.

V přilehlých Vojanových sadech obohatí program akční ukázky práce světově proslulých služebních psů Celní správy z výcvikového centra v Heřmanicích, výstava zabavených padělků nebo pašovaného zboží. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových předvede kuriózní předměty propadlé do vlastnictví státu z trestné činnosti či odúmrtě a seznámí návštěvníky s možností účastnit se on-line aukcí také o nepotřebné nemovitosti či auta. Novinkou bude výstava zachycující minulost i přítomnost celnictví v českých zemích od středověku po současnost.

Dětem se bude věnovat plyšový maskot Finanční správy FINFO v životní velikosti a pro odlehčení jsou součástí programu soutěže a kvízy, ale také interaktivní představení pro děti s názvem „Peníze nerostou na stromech“. Vrcholem letošního programu bude diskuzní setkání exministra Václava Klause s ministryní financí Alenou Schillerovou nazvané Ministerstvo financí v proměnách času, které nabídne jedinečný pohled na proměny ministerské práce v průběhu 30 let od nejpovolanějších, tedy tehdejšího ministra a současné ministryně.

Vstup na akci je zdarma. Komentované prohlídky budou probíhat v intervalech 15 minut.

Na prohlídky startující v 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 a 15:00 se můžete registrovat předem a vyhnete se tak riziku čekání. Rezervace na tyto prohlídky „v celou“ provádějte prostřednictvím emailu dod@mfcr.cz. Do e-mailu prosím uveďte své jméno, příjmení, čas vybrané prohlídky a počet osob.

Kdy: Úterý 28. září 2021, 9:00-17:00

Kde: Ministerstvo financí, Letenská 15, Praha 1 – Malá Strana (metro Malostranská, tram. Malostranská / Malostranské náměstí)

Program:

  • Celodenní komentované prohlídky + doprovodný program v přilehlých Vojanových sadech (10:30, 12:30, 15:30 vystoupení celosvětově proslulých služebních psů Celní správy)

  • 13:00 interaktivní představení „Peníze nerostou na stromech“

  • 14:00 MF v proměnách času s Václavem Klausem a Alenou Schillerovou

Po celou dobu budou návštěvníkům k dispozici nejvyšší zástupci managementu MF a ministryně Alena Schillerová.

Upozorňujeme, že při vstupu na akci se bude nutné prokázat negativním testem na covid nebo certifikátem o provedeném očkování.

Zdroj: Ministerstvo financí

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy