Přichází 8. ročník Týdne inovací

Doprovodné události po celé ČR nabídnou desítky seminářů a workshopů s důrazem na praktické využití umělé inteligence a na další zásadní témata současnosti. Týden inovací 2023 přichází s již 8. ročníkem. Hlavní program – konference, veletrh a semináře – začne 10. října 2023 v budově ČSOB v pražských Radlicích.


Ani letos nebudou chybět doprovodné události, v průběhu října prakticky ve všech regionech České republiky. Tématem letošního ročníku je praktické využití umělé inteligence a jejích dopadů na celou řadu oblastí života společnosti, jako je ochrana klimatu, budoucnost pracovního prostředí, nejnovější trendy v oblasti mentálního zdraví, vzdělávání či dopravy. Těšit se můžete na konference, semináře, pracovní snídaně, pro děti i dospělé. Na většinu akcí Týdne inovací je vstupné zdarma.

Hlavní událost patří sice Praze, ale doprovodné události najdete ve všech koutech České republiky, vybere si každá věková kategorie i profese. Největšími taháky letošního ročníku v regionech jsou přednášky o konkrétním využití AI. V Karlíně se sejde Systeum Meetup 2023: Umělá inteligence v praxi. V Karlových Varech se můžete setkat s místními inovátory v centru INION. A v Brně se dozvíte, jak využít AI v kreativních profesích. 

„Během Týdne inovací představujeme inovativní firmy ze všech regionů České republiky. Každý, kdo workshopy, přednášky nebo besedy navštíví, si odnese novinky ze světa umělé inteligence a jejího praktického využití v životě každého z nás, mimo jiné i sféře byznysu, startupů i společnosti jako celku. Těšit se můžete i na debaty o problematice budoucnosti práce a pracovního prostředí, inovacích ve zdravotnictví, budoucnosti mobility a žen v technologických oborech, wellbeingu, a mnoho dalšího,“ říká Lukáš Sedláček, zakladatel Týdne inovací ČR a výkonný ředitel institutu ELAI.

Praha: Systeum Meetup 2023: Umělá inteligence v praxi

O umělé inteligenci letos slyšíme na každém kroku. Jaké jsou ale reálné příklady jejího využití? V jakých oborech skutečně přináší užitek? To se dozvíte na Systeum Meetup 12. října ve WorkLounge Karlín, kde se diskutující budou věnovat tématům - jak se AI využívá při analýze dat ve forenzním vyšetřování, kam se bude ubírat strojové učení, jak se používá AI při vývoji her, jak se mění práce vlivem AI, a jak používat AI v každodenním životě. „Ať už máte radost z AI, anebo máte přirozený respekt, tato technologie je tady a bude měnit svět stejně jako jej v minulosti změnil internet nebo mobilní telefony,“ hovoří Martin Smětala, CEO Systeum.

Karlovy Vary: Týden inovací a INION

Zajímá vás, jak konkrétně využívají firmy AI? Neváhejte a navštivte v období od 11. do 17. října karlovarské inovační centrum INION, kde budou probíhat workshopy a přednášky pěti západočeských firem. „Naší misí není pouze vdechnout život podnikatelským nápadům vznikajícím v našem regionu. Ale také inspirovat a reprezentovat pokrokové firmy a projekty, které tady již existují a potvrzují tak, že i v Karlovarském kraji máme z hlediska inovací co nabídnout,“ vysvětluje Radka Murasová, ředitelka inovačního centra INION. Můžete se těšit na inovativní společnosti HDT Impex, ISOS Automation, Crypto Kingdom, ZKTV Production a další. 

Brno: Pravidla se změnila – blok přednášek o využití AI pro kreativce a markeťáky

Baví vás marketing, copywriting, ilustrace, grafika, film, animace? A víte, co všechno vás čeká s příchodem umělé inteligence? Jaké právní důsledky má její využití, s čím vám může pomoci anebo naopak kde vás může nahradit? Přijďte 12. října odpoledne do brněnského KUMSTu. „Jedná se o blok plný případovek a praktických ukázek, jak využít umělou inteligenci v práci. Akce je určena pro všechny kreativce, majitele menších a středních firem, konzultanty, na své si přijdou ale i teenageři,“ říká David Spáčil, ze společnosti 60second.cz a pokračuje: „Návštěvníci odejdou s inspirací i konkrétními návody, jak efektivně využít umělou inteligenci ve své tvorbě a dosáhnout lepších výsledků nejen v marketingu.“ 

Největší tuzemská událost v oblasti inovací a umělé inteligence se blíží

Doprovodné události můžete navštívit v průběhu celého října, ta hlavní bude zahájena ráno 10. října 2023 v budově ČSOB v pražských Radlicích. Týden inovací 2023 nabídne řadu inspirativních osobností, kteří napoví, jak umělou inteligenci využívají ve své práci i životě každý den. Letošní, už osmý ročník bude navíc několikanásobně větší. Vystoupí přes 150 špičkových řečníků ze světa i ČR, a to na dvanácti diskuzních panelech a více než 70 inspirativních seminářích, a představí se asi čtyřicet inovativních technologií a řešení. 

„Jsem opravdu rád, že se nám s celým týmem i našimi věrnými partnery každý rok daří naplňovat cíl, se kterým jsme před osmi lety Týden inovací ČR zakládali. Tedy co největší měrou přispívat k rozvoji a kultivaci tuzemského inovačního prostředí. I letos představíme opravdu pozoruhodné zahraniční i české osobnosti, nejnovější technologie, přijedou k nám vědci ze špičkových univerzit, ale ukážeme i to nejlepší z české scény,“ říká Lukáš Sedláček. 

Hvězdami Týdne inovací ČR 2023 mj. budou uznávaný expert na umělou inteligenci Abran Maldonado, oficiální ambasador OpenAI, která vyvinula ChatGPT, dále Umberto Fugiglando, člen interdisciplinárního týmu vědců sdruženého v unikátním projektu Space Bubbles na Massachusetts Institute of Technology (MIT), či Michael Hsieh, pracovník Centra pro mezinárodní bezpečnost a spolupráci na Stanfordově univerzitě, který se mj. zaměřuje na vliv technologií na různé aspekty veřejného zájmu, a další zahraniční i tuzemské osobnosti.

Všechny konferenční panely budou probíhat v komplexu budov v Radlické ulici v rámci hlavní a K.I.S.S. scény. Těšit se můžete také na inovační veletrh, inspirativní semináře a doprovodné události. Více informací o programu naleznete na www.tydeninovaci.cz.  

Partneři

Hlavními partnery Týdne inovací jsou PPF, VISA, Google a Unipetrol, Gold partnery jsou ČSOB, MultiSport, Deel, CodeNow, WDI, SiloTransport, Silver partnery jsou O2, ICZ, aeqoom, TotalEnergies, EY, FEG, Ewas, AddAI, Novartis, Petyovský&Partners, Mindwell a Valeo.

Partner pro kariérní posun vpřed je StartupJobs, e-Mobility provider Škoda, Hlavní akademický partner ČVUT Praha, Partner pro inovace ve vzdělávání PPF, Digitální partner DIGIpromo, Technologický partner CETIN, Hotelový partner Falkensteiner Hotel Praha, Partner pro video Fameplay Live, Partner pro živé překlady Stenomatic, TECH ART partner XLAB. 

Zdroj: TZ Elai 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.10.2023 19:33




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy