Nová cyklostezka z Holešovic k Trojskému mostu

Cyklisté a pěší se od dneška mohou volně pohybovat od dolních Holešovic k cyklostezce u Trojského mostu a pokračovat až do parku Stromovka. Nově byly také zprovozněny přechody, stezky, místa k posezení a přístupy k řece.


Od dnešního rána se cyklisté a pěší mohou volně pohybovat z dolních Holešovic od železničního mostu v ulici Varhulíkové podél řeky směrem k cyklostezce mezi mostem Barikádníků a Trojským mostem a pokračovat až do parku Stromovka a zpět. Tuto novinku oznámila v pátek sedmá městská část na svém oficiálním webu.

V těchto lokalitách byly rovněž uvedeny do provozu nové přechody, stezky pro pěší a cyklisty, místa k posezení a přístupy k řece. Tyto aktualizace umožní občanům maximální využití těchto oblastí a zároveň se v nich cítit pohodlně a v bezpečí.

Na nábřeží v Praze 7 se navíc chystá nový park a dětské hřiště pod mostem Barikádníků. Tento projekt přinese do oblasti novou zeleň a prostor, kde se budou moci děti bezpečně hrát a rodiče odpočívat.

Dokončovací práce na zbývající části parku jsou stále v průběhu. 'Vyzýváme občany, aby při návštěvě parku respektovali probíhající stavební práce a byli ohleduplní při využívání již otevřených prostor. Usilovně pracujeme na tom, aby všechny části stavby byly co nejdříve dokončeny a park byl plně otevřen veřejnosti,' uvedla Praha 7. Předpokládá se, že zbývající část parku bude zpřístupněna během letošního léta.

Práce na realizaci parku byly zahájeny v červnu minulého roku. Po dokončení bude téměř tříhektarový areál sloužit jako prostor pro sport, rekreaci či setkávání lidí. Mapy pro tuto oblast poskytuje společnost SHOCart, tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy