Dvořákův rodný dům znovu otevírá

Na konci června otevře po rekonstrukci rodný dům skladatele Antonína Dvořáka v Nelahozevsi. Nové muzeum nabídne inovativní expozici, zvukový zážitek a bude sloužit jako centrum pro hudební akce a workshopy.


Významným dnem pro českou kulturu i hudbu bude konec června, kdy po nákladné a zásadní přestavbě znovu otevře své brány rodný dům skladatele Antonína Dvořáka v Nelahozevsi. Tento památný dům, situovaný v těsné blízkosti zámku, každoročně přitahuje tisíce návštěvníků z celého světa, kteří chtějí poznat osobnost a dílo tohoto výjimečného českého hudebního génia.

Revitalizace rodného domu nabídne veřejnosti nový pohled na Dvořákovu hudbu, která prostupuje příběhem místa, kde se skladatel narodil. Návštěvníci se díky inovativní expozici přenesou do středočeské vesnice poloviny devatenáctého století a poznají prostředí, v němž Dvořák prožil své dětství a mládí. Velká pozornost je věnována zvukovému zážitku a samotné hudbě, kterou užijí návštěvníci prostřednictvím moderních audioprůvodců. Ty jim umožní nahlédnout do skladatelova fascinujícího životního příběhu, který jej zavedl z malé vesničky až na vrchol světové hudební scény.

Nově otevřený kulturní prostor bude sloužit nejen jako muzeum, ale také jako centrum pro pořádání různých hudebních, komunitních a vzdělávacích akcí, koncertů a workshopů. Příznivci Dvořákova díla, studenti, rodiny i turisté tak najdou v pádném důvod navštívit rodný dům a seznámit se s jeho dědictvím z blízka.

Projekt revitalizace rodného domu Antonína Dvořáka má za sebou renomované architektonické studio Wright & Wright, které přišlo s návrhem rekonstrukce. Muzejní expozici pak navrhla společnost Ralph Appelbaum Associates, jedna z nejprestižnějších designových firem zaměřených na muzejní výstavy.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy