Nová radnice Prahy 7: Symbolika sedmi pater a původu Holešovic

Moderní radnice Prahy 7 v Holešovicích byla nedávno otevřena po rekonstrukci staré administrativní budovy. Nové sídlo radnice se chce stát uzlovým bodem pro komunitu, nabízí event prostor v podzemí, kávu a občerstvení v přízemí a prosklenou zasedací síň na střeše. Interiér kombinuje pestré barvy s cihlovou fasádou, usnadňuje orientaci a vytváří přátelské prostředí.


Nedávno otevřená moderní radnice Prahy 7 v Holešovicích představuje přestavbu bývalé administrativní budovy, rekonstruované dle návrhu studia Atelier Bod architekti. Nové sídlo radnice má za cíl stát se ideálním místem nejen pro zaměstnance úřadu, ale také pro obyvatele a návštěvníky tohoto historického pražského obvodu.

Rekonstrukce objektu začala v listopadu 2017 a trvala celkem 27 měsíců. Nová radnice Prahy 7 nyní disponuje sedmi administrativními patry s celkovým prostorem 5 500 m2 a nabízí 202 pracovních míst a zasedací místnosti pro 230 lidí. Do nového sídla se přestěhovaly všechny agendy, které dříve sídlily na nábřeží Kapitána Jaroše.

Nejvýraznější prvek budovy, fasáda z neomítnutých cihel s hluboko zasazenými okny, odkazuje k průmyslovému původu Holešovic. Na nejvyšším bodě fasády jsou umístěny hodiny, dodané rodinnou hodinářskou firmou L. Hainz, která prakticky sídlí za rohem v Tusarově ulici a již sedm generací se stará o stovky věžních hodin po celé republice.

Radnice je obyvatelům Prahy 7 i zájemcům ze „sousedství“ maximálně otevřená. Multifunkční sál pro 100 osob se nachází v podzemí, přepážková hala v přízemí nabízí kávu a drobné občerstvení. Prosklená zasedací síň na střeše budovy poskytuje výhled na celé Holešovice a je otevřená pro různé společenské události, jako jsou vítání občánků či malé svatby. Před hlavním vchodem je z ulice přístupná elektronická úřední deska, uvnitř radnice najdete pítka a toalety s přebalovacími pulty.

Šeď staré budovy vystřídaly pestré barvy. Každé patro má své barevné odlišení, které usnadňuje orientaci pro návštěvníky. Moderní radnice Prahy 7 v Holešovicích tak představuje nejen funkční a vkusně architektonicky navržený prostor pro práci, ale také pohostinné a přátelské místo pro všechny občany a návštěvníky Prahy 7, kteří se sem zastaví.

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy