Sedací souprava, nebo pohovka? Rady a tipy pro výběr

Zařizujete Váš vysněný obývací pokoj a přemýšlíte jakou pohovku, případně sedací soupravu vybrat? V tomto článku Vám jako bytová designérka, ale taky nadšenec do moderního a současně praktického bydlení nabídnu několik tipů, které Vám mohou pomoci s výběrem a poukážu na několik chyb, které jsem při výběru udělala v minulosti já, případně moji klienti, abyste je zbytečně neopakovali.


Design je důležitý, ale pohodlí a praktičnost jsou mnohem důležitější

Každý chce mít jeho interiér krásný a u obývacího pokoje to platí dvojnásob. Ale dá se s různými designovými kousky vůbec pohodlně žít? Ano, ale je třeba pečlivě vybírat. Designový a krásný nemusí nutně znamenat nepohodlný, ale zejména u sedací soupravy tomu tak často je, takže je třeba vybírat opravdu s rozmyslem plus si dávat pozor na to, jak konkrétně chcete jednotlivé kousky nábytku využívat. Mnohokrát jsem se setkala s tím, že si někdo do menšího bytu koupil malou pohovku, aby mu nezabrala zbytečně mnoho místa- v obchodě si na ni sednul, přišla mu pohodlná a tak si ji objednal. Ale až doma zjistil, že ji v sedě bude využívat málokdy a po lehnutí najednou neměla dostatečně hluboký sedák, měla ostré hrany na područkách apod. U sedacích souprav i pohovek tudíž platí, že je třeba je v obchodě důsledně otestovat a to nejen vsedě, ale i vleže, při opření o loketní opěrku apod. Pokud chcete rozkládací sedací soupravu, pak dobře prozkoumejte mechanismus rozkládání, protože ten je často nejslabším prvkem celé sedačky a při častém používání s ním začnou být brzy problémy.

Je rozkládací pohovka dobrá na každodenní spaní?

Osobně rozkládací pohovky na každodenní spaní příliš nedoporučuji. Pokud máte doma minimum prostoru a řešíte opravdu každý centimetr, pak se spíše zaměřte na sklápěcí postele, které přes den mohou vypadat jako klasická skříňka ve stylu komody a navečer z nich vykouzlíte pohodlnou postel- zajímavé modely lzenajít např. na x-nabytek.cz. Určitou výjimkou mohou být rozkládací pohovky s matrací, ale zaměřte se u nich na to, aby měly po rozložení co nejrovnější plochu a vyhovovala Vám tvrdost použité matrace. Stejně tak si ověřte, že Vám bude její délka stačit pro pohodlné ležení.

Autor: Jiřina Drexlerová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy