Běhání se stalo v COVIDovém roce fenoménem

Dokonce i Pavel Novotný starosta Řeporyjí to chce zkusit.


Individuální běhání je jedním z mála sportů, které lze svobodně praktikovat i v tomto roce.

Potvrzuje to i Eda Kožušník z běžeckého klubu Prostě běž!: “Ano letos jsme zaznamenali největší zájem běžeckých začátečníků. Do našeho příštího kurzu zdarma se hlásí denně v průměru 80-100 zájemců. Jsem rád, že výzvu našich běžců podpořili i někteří starostové”.

Běžecká výzva napiš starostce a starostovi

Běžci mají letos možnost prostřednictvím klubu Prostě běž! kontaktovat starosty a pomoci rozběhat co nejvíce zájemců, zlepšit jejich fyzickou kondici, zvýšit imunitu a možná i trochu zhubnout. K výzvě se přihlásila například Iveta Krebsová (KDU-ČSL) starostka obce Barchov na Pardubicku nebo Pavel Novotný (ODS) starosta pražské městské části Řeporyje. 

Běžecký klub Prostě běž! od roku 2014 organizuje v Česku a na Slovensku vždy v lednu, dubnu a září kurzy začátečnického běhání zdarma. Od roku 2014 jimi prošlo přes 22.000 zájemců. Registrace do kurzů probíhá tady: https://bit.ly/2021kurzbehuZDARMA Podle ankety, které se zúčastnilo přes 1.200 rekreačních běžců, začalo v letošním roce běhat téměř 30% z nich. Podle této ankety, která se uskutečnila v říjnu 2020 rekreační běžci z 62% naběhají do 20 km týdně a 67% z nich prohlašuje, že jim běhání pomohlo zhubnout. 

Foto: PROTEXT

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.12.2020 09:30




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy