Lítačka přináší nové funkce - plánujte cesty a sledujte zpoždění

Integrovaná dopravní aplikace Lítačka představuje nové funkce pro plánování tras s rozšířenými možnostmi. Aplikace, kterou využívá přes 900 tisíc lidí, nyní umožňuje plánovat cesty pomocí MHD, vlaků, taxi, kol, sdílených aut a nabízí možnost sledování aktuálních zpoždění.


Pražská integrovaná dopravní aplikace Lítačka představuje nove funkce, které zaručují jedinečnou flexibilitu a pohodlí při plánování tras. Již nyní je tato aplikace neocenitelným pomocníkem pro více než devět set tisíc uživatelů, jejichž počet pravděpodobně ještě poroste díky nové možnosti plánování cest v rámci různých dopravních systémů. A to přímo z konkrétních adres a s možností sledování aktuálních zpoždění v MHD.

'Náš nový vyhledávač je komplexnější a preciznější než kdykoliv předtím. Dokáže naplánovat cestu pomocí různých kombinací MHD, vlaků, taxi, kol, sdílených aut a samozřejmě cesty pěšky. Nejen to, na rozdíl od jiných vyhledávačů také umožňuje vyhledávat trasu přímo od konkrétní adresy a je programovaný tak, aby práce s aktuálními zpožděními v MHD byla bezchybná. Toto je naprosto zcela nový směr, kterým se my jako moderní mobilní služba dáváme,' říká náměstek pražského primátora Zdeněk Hřib (Piráti).

Nejenže nový vyhledávač poskytuje přesnější plánování pěších tras z konkrétních adres, ale také nabízí uživatelům v Praze možnost zapůjčení sdílených kol. A to vše za použití Lítačky a časových kupónů na MHD.

V práci Operátora ICT (OICT), který nyní spravuje Lítacku, byla služba ve formě beta testů spuštěna pro dva tisíce uživatelů se záměrem sbírat zpětnou vazbu a ještě více vylepšit vyhledávač. Benedikt Kotmel z OICT upozorňuje: „Naším cílem je, aby nový vyhledávač byl co nejlepší a aby ho co nejvíce lidí používalo.“

OICT aktuálně pracuje s dvěma vyhledávači, které nejenže poskytují spolehlivé a efektivní služby, ale také shromažďují zpětnou vazbu a připomínky uživatelů s cílem zlepšit a sjednotit funkce. Hřib také plánuje zvětšit marketingovou investici, aby bylo více lidí obeznámeno s různými funkcemi, které Lítačka nabízí.

V rámci projektu jsou také zapojeny soukromé společnosti, jejichž služby se týkají sdílených bicyklů a aut, jako další důležitý faktor mobilitního ekosystému města.

Aplikace Lítačka tedy vstupuje do nové éry, kde digitalizace, integrace a efektivní mobilita jsou klíčové pro poskytování bezkonkurenčních služeb svým uživatelům.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024