Nedaleko od česko-polských hranic roste multifunkční sportoviště

13.1.2021 jej navštívil hejtman v doprovodu polského maršálka.


Hejtman Libereckého kraje se 13.1.2021 na polské straně Krkonoš potkal s Cezarym Przybylskim, maršálkem sousedního Dolnoslezského vojvodství. Vedle projednání několika témat dosavadní a budoucí spolupráce si také prohlédli stavbu Dolnoslezského Centra Sportu v Jakuszycích. V září letošního roku bude tento víceúčelový sportovní a rekreační areál dokončen. Sportoviště má ambici být nejmodernějším biatlonovým a běžeckým centrem v Polsku a střední Evropě. Sloužit má návštěvníkům po celý rok.

Jednání zástupců Dolnoslezského vojvodství a Libereckého kraje se uskutečnilo přímo v areálu budoucího sportoviště. Mezi body k diskusi patřily například spolupráce pivovarů v rámci polské stezky piva a vína, podpora cestovního ruchu nebo propojení polské a české podnikatelské sféry.

V rámci dvoustranného setkání se krátce jednalo také o problematice rozšiřování hnědouhelného dolu Turów. Obě strany se shodly na tom, že stále upřednostňují vzájemnou dohodu o náhradách před řešením celé situace u evropského soudu.

Od jednacího stolu se hejtman a maršálek přemístili na hrubou stavbu vznikajícího sportoviště, které bude mít kromě střelnice, inline dráhy, tělocvičny, bazénu a wellness centra také konferenční a stravovací zařízení a turistický hotel skapacitou 190 míst.

„Pokud se podaří dotáhnout do konce rekonstrukci areálu a skokanských můstků v Harrachově, nabízí se spolupráce s nyní budovaným Dolnoslezským lyžařským centrem,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Studie proveditelnosti obnovy harrachovského areálu pro klasické lyžování by měla být hotova do konce ledna. Počítá se v ní s revitalizací malých i velkých skokanských můstků a běžeckých tratí. Bude nabízet i variantu s parametry odpovídajícími pořádání světových mistrovství.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.01.2021 09:55




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy