NSA registruje rekordní zájem o regionální investiční dotace

Národní sportovní agentura během pouhých 36 hodin od spuštění příjmu žádostí do dotačního programu „Regionální sportovní infrastruktura“ registrovala žádosti za 805 milionů Kč., což výrazně převyšovalo původní alokaci 600 milionů pro celý program.


Vedení NSA ihned zareagovalo a zdvojnásobilo alokaci určenou pro tento dotační program na 1,2 miliardy Kč.

„Už nyní lze říct, že rok 2021 bude velmi úspěšným, co se týká rozvoje regionální sportovní infrastruktury v České republice. Program Regionální sportovní infrastruktura se stal ihned po spuštění příjmu žádostí jedním z nejúspěšnějších sportovních programů, které spravujeme a díky tomu se budeme moci příští rok těšit na desítky nových či zrekonstruovaných sportovních hal, hřišť a stadionů po celém Česku,“ vysvětluje předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička.
„Nově postavená či zrekonstruovaná sportoviště z tohoto programu budou sloužit především organizovanému sportu dětí a mládeže, amatérům, ale rovněž i rekreačním sportovcům z řad veřejnosti či profesionálům,“ upřesňuje 1. místopředseda Národní sportovní agentury Ivo Lukš.

Program č. 162 52 Regionální sportovní infrastruktura

Program je zaměřen na podporu sportu dětí a mládeže, sportu dospělých, sportu pro všechny a sportu zdravotně postižených osob v České republice. Záměrem programu je dále podpořit obnovu a rozvoj zejména středně velkých sídel, zvýšit kvalitu života jejich obyvatel a zlepšit atraktivitu obecního prostoru. Realizací programu bude podpořena regionálně vyvážená nabídka možnosti sportování v České republice. Program navazuje na stávající investiční podporu sportovní infrastruktury směřovanou do regionálních investičních akcí.

Míra podpory v rámci programu je stanovena až do výše 70 % způsobilých výdajů.
Horní limit dotace je stanoven ve výši 50 mil. Kč.
Dolní limit dotace je stanoven ve výši 1 mil. Kč.
Výzva je průběžná, nesoutěžní.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 30.12.2020 09:38




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy