Oslava odkazu Emila Zátopka

V sobotu 17. září 2022 startuje 20. ročník „Běhu rodným krajem Emila Zátopka“- memoriálu olympijského vítěze.


„Akce Běh rodným krajem Emila Zátopka je věnován odkazu slavného atleta a nejlepšího olympionika 20. století Emila Zátopka. Koná se pravidelně nejbližší sobotu k jeho narození, což bylo 19. 9. 1922. Ve stejný den se narodila i jeho manželka, paní Dana Zátopková. Letošní 20. ročník tudíž připadá na 100. výročí narození Emila a Dany Zátopkových,“ sdělil Jindřich Ondruš, generální ředitel Národního muzea v přírodě

Start běhu je v rodném městě Emila Zátopka, Kopřivnici, v 11.00. Cíl běhu je ve 22,3 km vzdáleném městě Rožnově pod Radhoštěm ve Valašském muzeu v přírodě, kde je na Valašském Slavíně místo posledního odpočinku Emila Zátopka a Dany Zátopkové. V Dřevěném městečku Valašského muzea v přírodě probíhá slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen, kterého se účastní členové Českého klubu olympioniků, zástupci Českého olympijského výboru a pozvaní hosté. 

Součástí Běhu rodným krajem Emila Zátopka je běh pro děti, který se pod názvem Běh dětí Kopřivnicí koná v parku E. Beneše v Kopřivnici. Na programu je i tradiční Lidový běh pro širokou veřejnost. 

Podrobný popis závodu: 

Rožnov pod Radhoštěm – Den města Rožnova p. R. s Během rodným krajem E. Zátopka

Místo konání: městský park, Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm - Dřevěné městečko (vstupné do areálu Dřevěného městečka pro návštěvníky v tento den zdarma) 

  • 8.15 hod. – zahájení prezentace na běhy dětí (městský park)

  • 12.10 – 14.00 hod. – doběh závodníků do cíle v Dřevěném městečku 

  • 13.30 – 14.00 hod. – na palouku Dřevěného městečka vystoupí skupina Support Lesbiens 

  • 14.00 – 15.00 hod. – slavnostní vyhlášení vítězů na palouku Dřevěného městečka

Podrobné informace o závodu získáte na: www.zatopkuvbeh.cz

Pořadateli závodu jsou: Město Kopřivnice, Město Rožnov pod Radhoštěm, Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Regionální muzeum v Kopřivnici, TJ Rožnov pod Radhoštěm, Atletický klub Emila Zátopka Kopřivnice, Středisko volného času Rožnov p. R. Akce se koná pod záštitou hejtmanů Zlínského a Moravskoslezského kraje.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy