Změna parkovacích tarifů na letišti

Pražské letiště zpoplatní parkování nad 15 minut a zavede nové technologie pro snadnější platbu přímo na výjezdových stojanech od května 2024. Tyto změny by měly ovlivnit řidiče, jelikož 75% lidí cestuje na letiště autem.


Pražské letiště, jako největší letiště v České republice, zaznamenalo vloni slibné zvýšení své návštěvnosti o téměř 30%, což je rychlejší růst, než jaký původní vedení letiště předpokládalo. Nicméně, stále zaostává za svými před pandemickými hodnotami, když se v roce 2019 na největší domácí letiště přepravilo téměř 18 milionů cestujících.

Výkonným ředitelem v oblasti tzv. neleteckého obchodu na pražském letišti, Jakubem Puchalským, bylo nedávno sděleno, že podle dostupných dat už téměř 90% řidičů opustí expresní parkoviště do deseti minut. Proto by jakákoli změna ovlivnila jen malý počet jejich zákazníků.

Z důvodu omezení taxíků, pro které jsou měřeny placené projížďky, je bezplatný vstup povolen pouze jednou za 24 hodin. Pro ty, kteří považovali četvrt hodiny pro nalodění přátel či rodiny za krátkou, nabízí letiště stání na expresních parkovištích. Tyto parkoviště jsou v blízkosti prostor určených pro rychlý výstup nebo nástup cestujících.

Nově budou doby parkování nad 15 minut postupně zpoplatněny. Každý patnáctiminutový interval bude zpoplatněn 50 Kč. Pražské letiště tak provádí tuto novelu spolu se změnou parkovacích tarifů a zaváděním nových technologií. Tyto technologie by měly umožnit snadnější platbu, takže nebude nutné hledat platební automaty.

Poslední průzkum ukázal, že 75% lidí (1222 respondentů) cestuje na pražské letiště autem, zatímco 25% (413 respondentů) preferuje jiné dopravní prostředky. Na základě těchto informací lze předpokládat, že nový parkovací systém a tarify budou mít vliv na značné množství cestujících.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy