Praha 2: Bezpečnost našich občanů je pro nás prioritou

Praha 2 apeluje na ministra vnitra Jana Hamáčka a primátora hlavního města Prahy Zdeňka Hřiba, aby zajistili bezpečnost Pražanů.


Téměř letní teploty těchto dní vylákaly Pražany ve velkém do ulic, parků i na náplavky, kde docházelo k četnému porušování vládních opatření.

Druhá městská část jako jedna z nejzelenějších a nejatraktivnějších lokalit metropole tak doplácí nejen na uzavření okresů ale i na to, že Policie ČR ani Městská policie hl. m. Prahy nemá dostatek sil a prostředků na zajištění potřebné bezpečnosti.

„Není možné, aby se naši občané i ostatní Pražané stali rukojmími vládních nařízení. Apelujeme proto na ministra vnitra Jana Hamáčka. Chceme, aby přehodnotil své rozhodnutí a propojil hlavní město se sousedními okresy Praha-východ a Praha-západ. Stejně jako je tomu v případě Brna. Hlavní město Praha má 1,3 milionů obyvatel. Ti chtějí za hezkého počasí vyrazit bezpečně ven do přírody. Je tak zcela logické, že stávající kapacita pražských parků a náplavek je nedostatečná. Obracíme se zároveň na primátora hlavního města Prahy Zdeňka Hřiba. Chceme, aby zajistil prostřednictvím městské policie bezpečnost a dohled nad dodržováním vládních opatření v parcích a na dalších frekventovaných místech,“ uvedl radní pro bezpečnost Prahy 2 Michal Zuna.

Poznámka redakce: 

Užitečné odkazy na PDF ke stažení

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy