Praha 2: Karlovo náměstí je bezpečnější, pomohly častější policejní kontroly

Městská část Praha 2 se v uplynulých týdnech zaměřila na řešení zhoršené bezpečnostní situace na Karlově náměstí.


Do parku se totiž začaly hromadně přesouvat osoby bez přístřeší i narkomani. Zvýšil se nepořádek, povalovaly se zde použité injekční stříkačky i lahve od alkoholu.

Městská část řeší bezpečnost dvojky na pravidelných poradách. Situace na Karlově náměstí si však vyžádala svolat i jednání mimořádné. V návaznosti na něj městská část požádala o zásah městskou a státní policii.

„Situace se už stala neúnosnou. Do parku se začaly stahovat nežádoucí osoby. Vše nasvědčovalo tomu, že zde dochází nejen k aplikaci drog ale i k jejich distribuci. Domluvili jsme se proto s policisty i strážníky na razantních a systémových opatřeních. Častější a důslednější policejní kontroly se vyplatily, bezpečnostní situace se výrazně zlepšila,“ uvedl Michal Zuna, radní pro bezpečnost Prahy 2.

Policisté i strážníci zintenzivnili svou činnost. Samotný park, náměstí a přilehlé ulice častěji kontrolovali a zaměřili se i na prostory u vstupů do metra, kde se pohybuje větší množství lidí. Od začátku června zkontrolovali více než dvě stovky osob, řešili desítky přestupků na úseku dopravy i veřejného pořádku a zadrželi několik podezřelých.

Strážníci zjistili také téměř pět desítek porušení vyhlášky hl. m. Prahy týkající se zákazu konzumace alkoholu, kdy v osmnácti případech věc vyřešili udělením blokové pokuty.

Potvrdilo se i podezření, že v parku dochází nejen k aplikaci drog, ale i k jejich distribuci. Strážníci sesbírali a zlikvidovali šedesát použitých injekčních stříkaček a policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření z nedovolené výroby a distribuce omamných a psychotropních látek a jedů.

Městská část chce v oblasti zajistit dlouhodobě dobrý a bezpečný stav. Průběžné kontroly parku i okolí budou proto pokračovat i nadále.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy