Praha 2 zřídila již čtvrtou dobíjecí stanici pro elektromobily

Místostarosta Prahy 2 Jan Korseska ve čtvrtek na Ostrčilově náměstí představil další veřejnou dobíjecí stanici pro elektromobily.


Radnice tak pokračuje v dílčích projektech Smart Cities a spolu s Pražskou energetikou, a. s., rozšiřuje vlastní dobíjecí síť pro elektromobily. Kromě pěti chytrých lamp nyní v Praze 2 zájemci naleznou i čtyři dobíjecí stanice.

„Těší mě, že Praha 2 je nadále průkopníkem v zavádění prvků Smart Cities. Byli jsme  první městskou částí, která iniciovala před lety instalaci tzv. chytrých multifunkčních lamp. A v nastaveném trendu maximálního využití moderních technologií hodláme pokračovat. V tuto chvíli máme vytipovány další lokality pro umístění dobíjecích stanic, a to v oblasti Podskalí a Nuslí,“ uvedl místostarosta Jan Korseska.

Právě spolupráce s Pražskou energetikou, a. s. vynesla Praze 2 ocenění v rámci III. ročníku soutěže Chytrá města pro budoucnost 2019. Ta probíhá každoročně pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR, Svazu měst a obcí České republiky a Asociace krajů České republiky a je zaměřena na inovace tzv. chytrých obcí, měst a krajů.

Spolu s ním novou veřejnou dobíjecí stanici představil Vojtěch Fried, manažer pro elektromobilitu z PRE, který uvedl: „Pokračujeme ve velmi dobré spolupráci s městskou částí Praha 2 a jsme rádi, že prakticky v centru našeho hlavního města můžeme dále rozšiřovat možnosti pro dobíjení elektroaut. Pražská energetika dnes provozuje ve své sítí PREpoint více než 250 dobíjecích stanic, u kterých se najednou může dobíjet více než 400 elektromobilů. Stanice stavíme po celé ČR, ale Praha je pro nás prioritou. Městskou část Praha 2 můžeme směle označit jako jednoho z nejlepších partnerů v této oblasti.“

Nová dobíjecí stanice patří také do sítě PREpoint, dobíjet u ní mohou všichni zaregistrovaní držitelé čipů od PRE nebo prostřednictvím aplikace PREcharge, která v mobilním telefonu navede uživatele k volné a funkční dobíjecí stanici a umožní dobíjení. Nabíjet elektromobil je také možné pro neregistrované uživatele pomocí QR kódu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy