ŠKODA SLAVIA slaví světovou premiéru

Nový vůz SLAVIA představuje pro společnost Škoda AUTO další krok v rámci projektu INDIA 2.0. Po úspěšném uvedení SUV ŠKODA KUSHAQ je nový sedan druhým modelem značky ŠKODA, který je speciálně určený pro indický trh.


SLAVIA bude vyráběna v Indii, míra lokalizace dosahuje 95 %. Díky platformě MQB-A0-IN, kterou vyvinula ŠKODA AUTO speciálně pro indický trh, nabízí SLAVIA bohatou bezpečnostní výbavu a moderní infotainment. Kromě toho se SLAVIA vyznačuje emocionálním designem. Sedan ŠKODA SLAVIA je po modelu KUSHAQ, který byl představen v prvním čtvrtletí 2021, druhý nový model značky ŠKODA v rámci projektu INDIA 2.0. 

Díky elegantním tvarům a typickému emocionálnímu designovému jazyku značky ŠKODA obohatí SLAVIA nabídku sedanů ze segmentu A0, které jsou v Indii velmi oblíbené. Vůz nabízí velkorysý prostor pro pět cestujících. Objem zavazadlového prostoru činí 521 l. Přední světlomety a zadní světla s typickými krystalickými prvky využívají moderní LED technologii. Chromované designové prvky, dvoubarevná kola z lehké slitiny a specifická plaketa ŠKODA ukazují vysokou kvalitu vozu. Barva karoserie červená Tornado a nový metalický odstín modrá Crystal jsou barvy nabízené exkluzivně na indickém trhu.

„SLAVIA se vyznačuje, tak jak je pro značku ŠKODA typické, emocionálním designovým jazykem. Vedle vozu KUSHAQ s výrazným a robustním vzhledem představuje nový sedan značky ŠKODA tradiční eleganci v segmentu A0 na indickém trhu. Krystalickými prvky odkazuje na české tradice a chromované prvky například na klikách dveří doplňují jeho osobitý vzhled.“ Říká Oliver Stefani, šéfdesignér společnosti ŠKODA AUTO.

ŠKODA SLAVIA je klasický sedan ze segmentu A0, který je v Indii velmi oblíbený. Díky délce 4 541 mm se skvěle hodí do indických velkoměst. Zároveň je však díky velkorysému vnitřnímu prostoru typickému pro vozy ŠKODA a zavazadlovému prostoru o objemu 521 l ideálním společníkem pro rodiny. Šířka 1 752 mm a rozvor 2 651 mm podporují pocit prostornosti. Výška vozu činí 1 487 mm. Díky velkému rozvoru, vyváženým proporcím a siluetě evokující kupé působí SLAVIA velmi elegantně. Nový sedan je k dispozici ve třech výbavových stupních Active, Ambition a Style.

V novém voze SLAVIA je použit současný koncept interiéru známý z evropských modelů ŠKODA. Centrálním prvkem je samostatně stojící obrazovka infotainmentu s úhlopříčkou až 10". Dalším výrazným prvkem jsou kulaté boční výdechy ventilace. Od výbavového stupně Ambition je součástí standardní výbavy automatická klimatizace Climatronic s dotykovým ovládacím panelem a funkcí Air Care. Nejvyšší výbavový stupeň Style je vybaven komfortními prvky, mezi které patří kožená přední sedadla s ventilační funkcí.

Nová ŠKODA SLAVIA nabízí dva moderní infotainmenty, které umožňují připojení chytrých telefonů díky bezdrátové technologii SmartLink a přístup k mobilním online službám. Ve výbavovém stupni Active má infotainment 7“ barevný dotykový displej a integrovaný mikrofon na přední straně, který v kombinaci s funkcí Bluetooth nabízí handsfree telefonování za jízdy. Pomocí konektoru USB-A lze nabíjet elektronické přístroje nebo přenášet data. Služby MyŠKODA Connect zobrazují na chytrém telefonu Zdravotní kartu vozu. K dispozici je i Vzdálený přístup k vozu (Remote Access), který například zobrazuje aktuální jízdní data nebo informace o tom, kde je vozidlo zaparkováno. Aplikace MyŠKODA Connect také zobrazuje rady pro úspornější jízdu nebo umožňuje aktualizaci softwaru vozu vzduchem. Aplikace umí majitele upozornit, když SLAVIA překročí určitou rychlost nebo jede mimo vymezenou oblast. ŠKODA Play Apps lze stáhnout z AppStoru.

Nová ŠKODA SLAVIA nabízí rozsáhlou škálu prvků aktivní a pasivní bezpečnosti a vysokou ochranu všech cestujících. Bezpečné jízdní vlastnosti zajišťuje systém ESC, který je součástí standardní výbavy všech výbavových stupňů. SLAVIA je také vybavena systémy XDS a XDS+. Tyto systémy zlepšují trakci kol a jsou nadstavbou elektrické uzávěrky diferenciálu EDS. XDS+ reaguje v momentě odlehčení vnitřního kola při průjezdu zatáčkou a automatickým přibrzděním tohoto kola pomáhá držet vozidlo v zatáčce výrazně lépe vytčenou stopu. Multikolizní brzda zabraňuje potenciálním druhotným kolizím tím, že v případě nehody vozidlo automaticky zastaví. Brzdy jsou vybaveny systémem automatického čištění brzdových kotoučů. ŠKODA SLAVIA nabízí až šest airbagů, mezi které patří airbag řidiče a spolujezdce a na přání dodávané hlavové a boční airbagy vpředu. Všechny hlavové opěrky jsou výškově nastavitelné. Prostřední sedadlo vzadu je vybaveno tříbodovým bezpečnostním pásem. Zadní sedadla jsou standardně vybavena úchyty ISOFIX a TopTether pro bezpečné připevnění autosedačky.

Nová ŠKODA SLAVIA nabízí dva úsporné a výkonné benzinové motory. Oba motory splňují přísnou indickou emisní normu BS6. Svůj výkon standardně přenášejí prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky. Motor 1,0 TSI o výkonu 85 kW (115 k) je na přání dodáván s šestistupňovou automatickou převodovkou. Vrcholná motorizace 1,5 TSI o výkonu 110 kW (150 k) je na přání k dispozici se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Standardně dodávaný systém Start-Stop pomáhá snižovat spotřebu paliva a emise CO2.

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky Škoda ?

Pokud si chcete pořídit auto značky Škoda za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy