Taxík Maxík má v Praze 7 posilu

Sedmá městská část společně s Charitou Praha-Holešovice provozuje od ledna minulého roku přepravní službu pro seniory a hůře pohyblivé občany.


Taxík Maxík si za tu dobu našel stovky spokojených, často pravidelných klientů. Zájem o tuto službu stále stoupá. Aby bylo možné pokrývat vysokou poptávku, dohodli se provozovatelé, že v nejvytíženějších časech posílí Taxíka Maxíka o další automobil.

„Taxík Maxík se stal velmi populárním. Když se naši senioři nebo lidé s hendikepem či po operaci potřebují dostat k lékaři, na nákup nebo za kulturou, vědí, kam se s mohou s důvěrou obrátit. S Charitou Holešovice stále sledujeme, jaký je o službu zájem a co bychom mohli zlepšit. Loni v létě jsme do vozidla nechali nainstalovat zvedací plošinu pro vozíčky a doplnili jsme také níže položené stupínky či přídavná madla,“ uvedl radní Prahy 7 pro sociální a zdravotní politiku Jakob Hurrle.
„S ohledem na vysoký zájem klientů o službu Taxík Maxík a snahu uspokojit tuto poptávku jsme se společně s Prahou 7 dohodli posílit provoz o další vozidlo. Druhý automobil bude pokrývat poptávku v nejvíce exponovaných časech, zejména ranní odvozy. Jsme velmi rádi, že takto můžeme pomoci co největšímu počtu našich spoluobčanů,“ uvedla ředitelka Charity Praha-Holešovice Jana Fajstavrová.

Pro posílení Taxíka Maxíka využije Charita Praha-Holešovice své vozidlo, na provoz bude Praha 7 přispívat.

Služba Taxík Maxík je určená obyvatelům Prahy 7 ve věku 75 a více let, držitelům průkazů ZTP a ZTP/P a osobám se zhoršenou schopností pohybu. V loňském roce tuto službu využilo 1639 zákazníků, se kterými Taxík Maxík najel přes 18 000 kilometrů.

Taxík Maxík jezdí:
pondělí–pátek, 8.00–15.00 hod.

Objednávky se vyřizují:
pondělí a středa, 8.00–15.00 hod., na čísle pana řidiče Pavla Fišara: 775 550 847

Kam se dá jezdit a kolik to stojí?
Cesty jsou umožněny na území hl. m. Prahy. Cena je stanovena jako paušální dle tarifních zón. Platí vždy pro jednu osobu a jednu jízdu (jedním směrem).

  • 50 Kč – území Prahy 7

  • 70 Kč – vnitřní Praha (MČ Praha 1 až 10, včetně MČ Praha-Troja)

  • 100 Kč – ostatní části Prahy (sazba zůstává v platnosti)

  • převoz jedné doprovázející osoby je zdarma

Platba za využití služby probíhá u řidiče vozidla a to v hotovosti.

Více o této službě najdete na stránkách www.praha7.cz/taxikmaxik

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.05.2023 09:44




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy