Viktorka Žižkov s licencí a v nových rukách

FK VIKTORIA ŽIŽKOV obdržel profesionální licenci a v soutěžní sezoně 2021/2022 bude působit ve F:NL. Klub včera také oznámil již dříve avizované změny ve vlastnické struktuře.


„Jsem rád, že Viktorka má konečně licenci. Klub je stabilizovaný, bez dluhů a já ho mohu s klidným srdcem předat vedení v čele s Milanem Richterem. Pevně věřím, že je ve správných rukách a dle mých informací je již dnes dostatečně finančně zajištěn na další ročník. Přestože odcházím, „Žižkovákem“ budu celý svůj život a Viktorce budu i nadále držet palce,“ uvádí dnes již bývalý majitel Martin Louda.

Jediným vlastníkem akcií Viktorky je společnost Žižkov fotbal, s.r.o., kterou Louda odprodal předsedovi představenstva klubu Milanovi Richterovi a členovi představenstva Jiřímu Rývovi. Ti následně podnikli kroky potřebné k záchraně Viktorky ve druhé lize, tj. finančnímu zajištění sezóny a dotažení dohody s MČ Praha 3 o pronájmu stadionu na Žižkově.

„Máme dohodu, se stávajícími sponzory v čele s p. Jiřím Smržem (ASTON likvidace odpadu, s.r.o.), p. Rudolfem Mazánkem (RMF invest) a p. Karlem Truhlářem (Truhlář a spol., s.r.o.) na finančním pokrytí sezóny. Rád bych jim tímto poděkoval. Vyčkávali pouze na dotažení smlouvy o pronájmu stadionu, logicky chtějí investovat peníze do klubu, který má dlouhodobou jistotu jak licence, tak alespoň nájmu. Věřím, že jim to Viktorka svými výkony na hřišti vrátí. V těchto dnech také vedeme jednání i s potencionálním generálním partnerem," říká předseda představenstva Milan Richter.
Dohodu s radnicí a setrvání Viktorky na Žižkově kvituje i nový předseda FAČR Petr Fousek: „Vidět Viktorku na podzim ve druhé lize a navíc na jejím domovském stadionu na Seifertově ulici je dobrá zpráva jak pro fanoušky, tak pro celý český fotbal. Klub i Prahu 3 čeká ještě hodně práce, ale pevně věřím, že všichni zainteresovaní pro to udělají maximu.“

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.06.2021 09:45




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy