Vítězům soutěže MMR Školák na cestách byly předány výhry plné zážitků

Cestovatelská soutěž MMR měla u dětí nevídaný úspěch.


Od žáků základních škol nám přišlo více než sto obrázků z jejich letních dobrodružství. Vítězi pro nás byli všichni, hlavním cenami jsme však mohli odměnit jen několik z nich.

Největší radost z výhry měla třída 2.C ze ZŠ Jih z Mariánských lázní, která se podívala do nedalekých Krušných hor. Originální leporelo ve tvaru vláčku na porotu zapůsobilo tak, že se školáci umístili na prvním místě. Výhrou byl akční Den s Horskou službou v krušnohorské Bublavě. Horští záchranáři pro děti připravili naučný program, během kterého jim zábavným způsobem ukázali záchranářskou techniku i samotnou záchrannou akci osob uvězněných na lanovce. Děti si tak z akce odvezly nezapomenutelné vzpomínky.

„Pro děti to byl neuvěřitelný zážitek a pro mě nejkrásnější den letošního roku,“ vzkázala Zdeňka Hurtová, která na celou akci dohlížela jako třídní učitelka.

Až z Vysočiny přicestovali do Prahy školáci ze ZŠ Lísek, kteří se i s průvodkyní prošli po těch nejvýznamnějších českých památkách. Jejich cesta vedla od Pražského hradu až po Staroměstské náměstí.

„Náš výlet do Prahy se vydařil – děkujeme za výbornou organizaci i dárky pro děti. Zároveň jsme byli velmi spokojeni s přístupem paní průvodkyně, která dokázala přizpůsobit výklad i celkovou náročnost exkurze věku žáků. Jsem přesvědčená, že celá akce byla pro děti přínosná a podpořila jejich vzdělávání,“ popsala paní ředitelka Jiřina Kabrdová ze ZŠ Lísek, jejíž žáci z 1. až 3. třídy si vybojovali druhé místo.

Žákyně Anežka z Čechtic vyhrála pro celou třídu výlet do pražské zoo. Po cestě se ještě v rámci svého studia zastavili v Anežském klášteře, kde se prošli po stopách české historie.

„Procházku pražskou zoo jsme si užili. Neustále doznívá ohromný zážitek,“ napsala nám paní učitelka Marta Buchtová.

Na exkurzi do Zoo Praha se nakonec vydala i pražská ZŠ Montessori Na Beránku díky umístění žáka Supa na třetím místě.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy